fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Her er Mission Afrikas nye bestyrelsesmedlem

Sognepræst Niels Iver Juul brænder for mellemkirkeligt arbejde og for mission. Han er netop blevet udpeget til kongevalgt medlem af Mission Afrikas bestyrelse.

Her er Mission Afrikas nye bestyrelsesmedlem

Intet mindre end 30 års præsteerfaring har Mission Afrikas nyeste bestyrelsesmedlem, Niels Iver Juul, som netop er blevet udpeget til kongevalgt medlem. Han bor i Farsø, hvor han er sognepræst, og han har sagt ja til at gå med ind i bestyrelsesarbejdet, fordi han brænder for at dele evangeliet.

”Jeg mener, at mission både er en gave og en opgave, som kirken har fået. Det er det, vi lever af. Og derfor synes jeg, det er vigtigt, at vi kæmper for at sprede evangeliet. Det har Mission Afrika gjort i mange år, og det arbejde vil jeg gerne være en del af,” siger den 61-årige sognepræst.

Niels Iver Juul mener, at han særligt er kompetent, når det handler om mellemkirkeligt arbejde. Det vil sige dyrkelsen af fællesskaber mellem kirker og foreninger, venskabsmenighedsarbejde og forståelsen for vigtigheden af tovejskommunikation.

Har et stort netværk

Siden 2010 har han været medlem af Folkekirkens Mellemkirkelige Råd som Viborg Stifts repræsentant. Han er derudover formand for Folkekirkens Mission, som samarbejder med de danske missionsselskaber for at fremme forståelsen for mission i folkekirken. Det er også herfra, arbejdet med at koordinere folkekirkens indsats over for forfulgte kristne og religionsfrihed er blevet lavet.

”En styrke, jeg har, er altså at jeg kan bidrage med et netværk ind folkekirken, og så har jeg indgående erfaring med bestyrelsesarbejde,” siger Niels Iver Juul.

Teologiuddannelsen har han med sig fra Sjælland, hvor han blev uddannet cand.theol. i 1986 fra Københavns Universitet. Fra 1987-1994 var han sognepræst i Strib-Røjleskov Sogn i Fyns Stift. Og siden da har han været bosat i Farsø, hvor han nu har været præst i 23 år.

Løber og læser

Niels Iver Juul er gift med en kvinde, der hedder Bente, og parret har 3 voksne børn. I sin fritid kan Niels Iver Juul lide at løbe og at læse: cirka 30 kilometer landevej bliver det til om ugen, men antallet af sider har han svært ved at give et bud på – den seneste bog, han har læst, er dog den historiske roman Kaptajn Dinesen – Ild og blod af Tom Buk-Swienty.

”Mine sønner synes, det er så vigtigt, at jeg læser noget ordentligt litteratur,” siger han selv.

Niels Iver Juul indtræder i bestyrelsesarbejdet med det samme.


Hvad er et kongevalgt medlem?

  • Ifølge Mission Afrikas vedtægter må bestyrelsen pege på én person, som kommer med i bestyrelsen på lige fod med de andre medlemmer. Det såkaldte ‘kongevalgte medlem’ sidder i bestyrelsen for en fire-årig periode. Det seneste kongevalgte medlem af bestyrelsen var formand Anne Mie Skak Johanson, der dog blev valgt ind ved repræsentantskabsmødet i september 2016.