fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hjælp genbrug ud af jerngrebet

Det er unfair at de kirkelige og humanitære genbrugsbutikker ikke får glæde af kompensationspakken for tabte indtægter.

Hjælp genbrug ud af jerngrebet

Vi er lagt i et jerngreb og har brug for politisk støtte. Indtægterne fra Mission Afrikas arbejde går til de mest udsatte gruppe i den 3. verden, hvor de har endnu mere brug for hjælp. Desuden svarer genbrugsbutikkerne på et behov for livskvalitet for Mission Afrikas 1700 frivillige, der får dem til at engagere sig og give af sig selv på trods af corona.
Hvis ikke der findes en løsning, som også inkluderer genbrugsbutikkerne, så går det ud over tusinder af belastede mennesker, og i værste fald må vi lukke efter 108 år.

Bæredygtigt samfundssind

Genbrugsbutikkerne lever til fulde op til tidens krav om bæredygtighed: klima- og ressourcebevidsthed, samtidigt med vi repræsenterer indbegrebet af den helt afgørende frivillighed regeringen efterspørger og roser. Vores arbejde er typisk båret af ældre frivillige, der bruger rigtig mange timer og kræfter på at drive og passe de 65 genbrugsbutikker. Det er samfundssind. Samtidigt med de gør en forskel i verden, oplever de at få forøget livskvalitet gennem et tæt socialt fællesskab.
Vores biologiske natur tager over, når frivillige møder op og trodser corona, selvom de er over 70. Men hvordan redder vi butikkerne, hvis krisen trækker ud?
Selvom der ikke var juridisk grundlag for at lukke butikkerne, valgte Mission Afrika at anbefale butikkerne til at lukke sammen med resten af samfundet. Nu bløder vi flere millioner kroner hver måned både i tabte indtægter og fortsatte udgifter til f.eks. husleje og forbrug. Enkelte udlejere har hjulpet ved at annullere eller halveret vores huslejer. Andre har givet henstand. Men vi har brug for et politisk indgreb.

Derfor har Mission Afrika henvendt sig til Erhvervsminister Simon Kollerup, for at få ændret retningslinjerne for kompensationen, så den gælder for den enkelte butiks p-numre og ikke for hele organisationens CVR-nummer. Beregning ud fra CVR giver ikke et retvisende billede af vores indtægtstab. Desuden bør momskompensationsordningen i år få et helt ekstraordinært løft.
Vi er klar, for det er ikke svært at ændre. Kan staten også? For så kan vi fortsætte vores livsvigtige samfundsopgave.
Vi har infrastrukturen, hvis I vil tage initiativ og handle nu, inden vi dør!

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”