fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Hjælp og udvikling nytter!’

SOMMERSERIE: Mød Lis Nielsen, der har været gymnasielærer for Mission Afrika i Nigeria. I dag sørger hun for en spændende bogafdeling i genbrugsbutikken i Middelfart.

’Hjælp og udvikling nytter!’

– Hej, jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug!

Sådan begynder hver artikel i en lille sommerserie om de mange frivillige ildsjæle, som arbejder i Mission Afrika Genbrug til gavn for fattige i Afrika.

I dag møder vi Lis, som har været frivillig i Mission Afrika i mere end 10 år og udsendt til Nigeria som gymnasielærer i 12 år. Vestens nødhjælps- og udviklingsarbejde nytter noget, erfarer hun.

Lis Nielsen fortæller:

– Jeg har arbejdet i genbrugsbutikken i Middelfart i mere end 10 år. Jeg er mest i bogafdelingen, hvor jeg sørger for, at vi har nogle gode titler til salg. Derfor sælger vi også mange bøger.

Jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug, fordi jeg selv har været ansat af Sudanmissionen (senere Mission Afrika, red.) fra 1971-1983. Jeg har været sendt afsted til Nigeria, hvor jeg var lærer på et gymnasium. Derfor betyder Mission Afrika virkelig meget for mig. Desuden kan jeg se, at genbrugsarbejdet er meningsfyldt – både med hensyn til at skaffe midler, men også med hensyn til fællesskabet.

Jeg har haft den store oplevelse at inviteret tilbage til Nigeria af mine gamle elever, som gerne ville møde mig igen og sige tak. Den skole, jeg arbejdede på i Nigeria, lå ude i bushen. Efterfølgende fik mange af skolens elever høje stillinger i samfundet: Mange er politikere, undervisere, læger, sygeplejersker og jordemødre. De har simpelthen klaret sig godt. I dag er mange af dem pensionerede ligesom jeg, men de ønskede at sige tak. Jeg gjorde selvfølgelig opmærksom på, at de havde haft mange flere lærere end mig, så jeg så mere mig selv som repræsentant for de lærere, der havde været der.

Sådan har jeg erfaret på tæt hold, at det nytter noget. Der er så mange, der spørger, om alle de penge, som Europa bruger på udvikling og nødhjælp nytter noget. Der vil jeg sige, at det gør det i høj grad!

Fortalt til: