Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hjælp til verdens mest udsatte

Fondsstøtte sikrer genetablering af Mor-barn-centerets vandforsyning og pulje til behandling for de mest udsatte kvinder og børn i Bohong i Centralafrika.

Hjælp til verdens mest udsatte

Man kan næsten ikke forestille sig en mere udsat position end at være et lille barn eller en fødende kvinde i verdens fattigste land, Centralafrika.

Vi er derfor glade for, at vi takket være en donation fra Erik Thunes Legat kan gennemføre et nyt projekt, der sikrer genetablering af Mor-barn-centeret i Bohong i Centralafrika, sådan at disse udsatte grupper får mulighed for at få behandling.

Som vi tidligere har fortalt, så er Mor-barn-centeret på mange måder et lys i mørket i den brutale konflikt, som nu på tredje år hærger Centralafrika. Hver eneste uge på centeret sikres kvinder en tryggere fødsel, patienter behandles for malaria og andre sygdomme, og børn vaccineres.

Men indtil nu har arbejdet på centeret i høj grad været hæmmet af, at brønden blev ødelagt af rebellernes hærgen i landsbyen. Et andet stort problem er, at befolkningen i området nu er så fattige, at mange ikke har råd til at betale for behandlinger og fødsler.

Centerets leder, Catherine Naabeau, fortæller: “Nogle kvinder føder nu hjemme, fordi de ikke har penge til at komme til centeret, og de kommer heller ikke til kontrol efter fødslen.”

Patientbetalinger har tidligere udgjort knap halvdelen af centerets indtægter, mens støtten fra Mission Afrika har været den anden store del. Det er derfor en trussel mod både de enkelte patienters sundhed og centerets overlevelse, at så mange ikke har råd til at blive behandlet.

Ny brønd og pulje til behandlinger for 900 personer

Det nye projekt løber fra den 1. juli 2015 til 1. juli 2016 og giver i denne periode en særlig støtte til at få centeret på fode igen. Det sker ved at reparere brønden og opsætte en ny pumpe – en udgift, der ville være helt umulig at finansiere lokalt – og gennem etablering af en særlig pulje, der sikrer behandling til 900 af de mest sårbare patienter. Det hjælper både patienterne og centeret, som sikres en indtægt i en periode, indtil situationen for befolkningen i området forbedrer sig så meget, at folk igen har råd til at komme til sundhedscenteret, når de er syge.

Mission Afrika takker mange gange for støtten fra Erik Thunes Legat.