Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hjemvendt efter 24½ års tro tjeneste i Nigeria og Cameroun

Mission Afrikas Nigeria-missionærer Ingelise og Regin Benner har netop sagt farvel til kollegaer og venner på Theological College of Northern Nigeria (TCNN) for at bosætte sig i Danmark efter 24 år på missionsmarken.

Hjemvendt efter 24½ års tro tjeneste i Nigeria og Cameroun

Efter megen bøn og samtaler med hinanden, bestyrelse og ledelse i Mission Afrika har vores Nigeria-missionærer Ingelise og Regin Benner besluttet sig for at vende hjem til Danmark. Nedenfor følger det brev, som missionærparret har rundsendt til alle kredse for at informere om deres beslutning.

Mission Afrika ønsker at takke Ingelise og Regin for det flotte arbejde, som de dygtigt og trofast har udført gennem de 24½ år, de har været udsendt til Nigeria og Cameroun – og ønsker dem alt det bedste – og dermed Guds velsignelse – over fremtiden.

I de kommende numre af Mission Afrika Bladet og Nyt til Baglandet kan du læse mere om Ingelise og Regins farvel til et langt Nigeria-liv.

Brev fra Ingelise og Regin Benner 

Kære alle

”Bouleverser.”

”Bouleverser” var et af de første verber, jeg lærte, da vi i 1999 var på franskkursus i Paris. Vores lærer kunne godt lide ordet ””bouleverser”. Hun brugte det meget, og vi morede os altid over det. Nå, nu er I nok ”bouleversee”, sagde hun, når hun prøvede at lære os en eller andet indviklet grammatisk regel.

Ordet er ikke så nemt at oversætte til dansk. Det er, som om vi ikke rigtig har et ord, der helt dækker.

”Bouleverser” betyder at vende op og ned på tingene.
”Bouleverser” betyder at sætte ting i uorden.
”Bouleverser” betyder at ophidse.
”Bouleverser” betyder at afbryde noget.
”Bouleverser” betyder ganske enkelt, at man er lidt ”rundt på gulvet.”

Hvorfor nu denne indledning?

Da vi i sommer kom hjem på orlov, var vi meget trætte. Vi fik slappet af og fik nye kræfter. Men midt i det hele måtte vi erkende, at kræfterne ikke slog til til de næste to år, som vi havde håbet at tilbringe på TCNN.

Vores familie var bekymret; de syntes, vi var mere trætte, end vi plejede at være.

Vi snakkede meget sammen. Vi bad meget. Og vi kom til den smertefulde beslutning, at vi var nødt til at sige til Mission Afrika, at vi desværre måtte stoppe i vores tjeneste.

Det har været nogle svære måneder, hvor vi ofte var ”bouleversee” i alle ordets betydninger.

Midt i november blev det bestemt, at vi skulle rejse en kort tur til Nigeria for at sige farvel og for at ”pakke”. Vi rejste så efter planen  den 13. december.

Men midt i vanskelighederne med at sige op og med at tænke på at slutte et samarbejde, der begyndte den 1.august 1991, så har vi en velsignet fred. Vi føler, vi er i Guds hånd. Vi føler, Gud har ledt os til denne beslutning. Vi tror, Gud også har en opgave til os i Danmark.

Den 3. januar rejser vi fra Nigeria og skal så til at lære at blive danskere igen. Det bliver nok ikke så let, men med Guds hjælp og jeres overbærenhed går det nok.

Vi har fået en lejlighed i Viborg, som vi kan flytte ind i omkring 1. februar. Skulle jeres vej gå gennem Viborg, er I velkomne på Gl. Ålborgvej 75 st. th.!

Så er der bare tilbage at sige TAK!

TAK til alle jer, der så trofast har fulgt os med forbøn, gode tanker og hilsner i alle disse år. Det har betydet så meget for os og for vores arbejde, at I bar med.

Vi vil også sige en stor tak til de forskellige kolleger og foresatte, vi har haft gennem årene.

Tak til Mission Afrikas nuværende bestyrelse og til alle de ansatte på kontoret og i genbrugsarbejdet. Tak for jeres tillid og hjælp igennem alt. Tak for et rigtig godt samarbejde.

Og allermest tak til Gud for tjenesten, han gav os. Tak at vi nu ikke mere er ”bouleversee”, men hviler i at vi er i Guds plan.

Vi ønsker jer alle et rigtig godt og velsignet nytår.

Kærligst Ingelise og Regin