Hoseas giver Gud alt

Pastor Hoseas har siden barnsben været dybt engageret i sin kristne tro. Han er så aktiv i at tale med mennesker om sin tro og etablere kirker langt ind i muslimsk-dominerede områder i Nigeria, at der er en dusør på hans hoved.

Folk står i kø for at blive bedt for af pastor Hoseas

Hoseas kommer fra en lille landsby i det nordøstlige Nigeria. Som ung var han med til at opbygge en kirke i landsbyen, fordi der ikke var nogen på det tidspunkt.

Senere kom han i lære hos en dygtig evangelist og kirkeplanter, der hed Bunduku. De arbejdede sammen i nogle år og Hoseas stod for opbyggelsen af 20 kirker. Først herefter fik han en præsteuddannelse på den lutherske kirkes præsteskole trods det, at han knap nok kunne læse. Herefter blev han involveret i Kontagora missionsarbejdet, i det nordvestlige Nigeria, hvor han har været i 10 år.

I Kontagora-området og i delstaterne længere nordpå er der mange, der ikke har hørt kristendommens budskab om Guds kærlighed. Det nordlige Nigeria er domineret af islam. Her sidder efterkommere af nomadefolket fulanerne på magten og holder området i et islamisk jerngreb.

Arbejder videre trods vold og trusler

Bander og militser hærger i området og tusindevis af mennesker er gennem de seneste to år flygtet fra angreb, plyndringer og nedbrændte landsbyer.

Den lutherske kirkes evangelister, her iblandt pastor Hoseas, og de små lokale menigheder har stået i fronten og har hjulpet nødlidende så godt de kunne med deres små midler. Trods trusler på livet og faren for kidnapning arbejder de videre!

Familien og vennerne i hjemegnen er bekymrede for dem og savner dem, men pastor Hoseas har givet sig over i Guds hænder og dedikerer sig fuldt ud til arbejdet med at prædike, undervise skolebørn og hjælpe. Han har fået nådegaven til at helbrede. Han bliver opsøgt på alle tider af døgnet af syge mennesker. Også rige muslimer fra storbyerne kommer til ham for at modtage forbøn. Mange bliver raske, når han beder for dem. Det betyder, at en del ønsker at blive kristne, fordi de med egne øjne ser Guds kraft.

Nogle ønsker at standse hans arbejde og derfor er der udlovet 3.000.000 naira (ca. 45.000 kr.) til den, der gør det af med ham. Pastor Hoseas er flere gange blevet omringet og skudt på, men det er ikke lykkes at dræbe ham. Som han selv siger: “Intet kan ske mig, så længe Gud vil, at jeg skal fortsætte mit arbejde.”