Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Hvem er den Jesus, der har forandret min mand?’

Mission Afrikas oplevelsesrejse til Cypern bød på en gudstjeneste, hvor en tidligere muslim fortalte om Jesus, der reddede hendes ægteskab.

’Hvem er den Jesus, der har forandret min mand?’

Mission Afrikas oplevelsesrejser byder på helt særlige oplevelser. Det måtte Line Hove Rosendahl Baun sande, da hun kort efter ankomst til Cypern deltog i en iransk gudstjeneste.

Læs mere om Mission Afrikas oplevelsesrejser her.

Indblik i forfulgte kristnes situation
Oplevelsesrejsen er målrettet SAT-7 – den kristne satellit-tv-station, der sender til en halv milliard mennesker fra Marokko til Afghanistan på fem kanaler og tre sprog: tyrkisk, arabisk og farsi. De farsi-talende udsendelser produceres på Cypern.

Gudstjenesten gav et indblik i, hvad de kristne iranere går igennem. Kristne iranere bliver forfulgt i deres hjemland og risikerer at blive afskåret fra familien, miste sit job og komme i fængsel.

Line Hove Rosendahl Baun

Derfor var det særlig interessant at møde iranske kristne til gudstjeneste. Kirken i Limassol har omkring 30 medlemmer.

– Gudstjenesten gav et indblik i, hvad de kristne iranere går igennem. Kristne iranere bliver forfulgt i deres hjemland og risikerer at blive afskåret fra familien, miste sit job og komme i fængsel. Der findes undergrundskirker i Iran, og kirken vokser hurtigt i landet, fortæller Line Baun.

Læs mere om SAT-7 her.

På randen af skilsmisse
Efter lovsang, bøn og bibellæsning fortalte en iransk kvinde, Nasrin, sin historie, her gengivet af Line Baun:

Nasrin er tidligere muslim og levede i et ulykkeligt ægteskab på randen af skilsmisse i Iran på grund af mandens druk.

Han rejste til Cypern, og så en dag skete der noget uventet. Manden ringede og inviterede Nasrin til Cypern og spurgte om hun ikke ville med i kirke.

Da hun hørte lovsangen i kirken, begyndte hun at græde. Hun oplevede Gud fortælle hende: ”Jeg elsker dig, vær ikke bange, for jeg er med dig”.

Om Nasrin

Det ville hun gerne, for hun syntes, han havde forandret sig til det bedre. ”Hvem er den her Jesus, der synes at have forandret min mand?” tænkte hun.

Da hun hørte lovsangen i kirken, begyndte hun at græde. Hun oplevede Gud fortælle hende: ”Jeg elsker dig, vær ikke bange, for jeg er med dig”.

Manden bad om tilgivelse
På få måneder læste hun hele Bibelen og græd og græd: ”Hvor var du, Gud, da jeg søgte dig?”

Hun havde været tæt på at begå selvmord og tæt på at forlade sin mand på grund af hans druk og svigt. Men så en dag gav hun sit liv til Jesus.

Vi tjener Herren, og vi skammer os ikke over, hvordan Han forvandlede vores liv, og hvordan Han velsignede os.

Nasrin

Og hendes mand blev også forvandlet fuldstændigt – en dag kom han og bad hende om tilgivelse for, hvad han havde gjort mod hende og deres børn. De blev ikke skilt, men blev i stedet genforenet i kraft af Jesus.

”Vi tjener Herren, og vi skammer os ikke over, hvordan Han forvandlede vores liv, og hvordan Han velsignede os,” sluttede hun sit vidnesbyrd.

Stærkt at opleve
To af deltagerne på oplevelsesrejsen fortalte efterfølgende:

– Det vidnesbyrd, vi hørte ved gudstjenesten i dag, er netop sådanne historier, som SAT-7 modtager hver eneste dag, når folk ringer eller skriver til dem, fortæller Gudrun Lysholm Christensen.

– Det er stærkt at opleve det åndelige fællesskab gennem lovsangen og det fælles budskab på trods af, at vi ikke kunne forstå hinandens sprog, fortæller Lea Rosenlund Meilandt.

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu