Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vi sejler 14.000 stykker tøj til Mali

En container fuld af børnetøj sendes i dag til Mali, hvor tøjet skal sælges i butikken Euroshop. Overskuddet skal gå til Malis fattigste.

Vi sejler 14.000 stykker tøj til Mali

De seneste uger har en håndfuld frivillige knoklet løs med at sortere, tælle, og fragte alt det børnetøj, som HRT TEXTILES fra Ikast har doneret til Mission Afrika og Dooni Dooni. Tøjet, der skal sælges i en butik i Mali, er over weekenden blevet stablet i 130 flyttekasser og slæbt ind i en container sammen med giner, stativer og skilte.

Det har været hårdt arbejde, men i dag lukker container-lågen, så tøjet kan begynde sin lange rejse til Mali.


Så er der pakket! En frivillig fra Dooni Dooni poserer foran et veludført stykke arbejde.


Det drejer sig om Intet mindre end 14.000 stykker tøj af høj, dansk kvalitet. Det skal sælges i butikken Euroshop, som drives af folk fra Luthersk Brødremission i Mali (MFLM) og organisationen Dooni Dooni. Butikken åbner til maj, men allerede nu er det helt sikkert, at der er stor efterspørgsel på det tøj, som HRT TEXTILES har produceret.

Bon prix, bonne qualité, bonne cause       

Den første vareprøve bestående af 1420 stykker tøj, som blev sendt til Mali i begyndelsen af året, er nemlig blevet revet væk, og det er tilsyneladende særligt middelklassen i Bamako, der vil købe det gode tøj til deres børn. Det siger Thore Eklund, der er parterkoordinator i Mission Afrika:

”Kunderne kan mærke kvalitetsforskellen – og godt stof af høj kvalitet er en mangelvare i Mali. Selvom tøjet koster mere end billigt tøj, så vil man gerne betale prisen, fordi man ved, at tøjet kommer til at holde lang tid i modsætning til meget af det kinesisk producerede tøj, der af omveje ender på markederne i Bamako.” siger han.


Thore Eklund (th), sammen med generalsekretær Peter Fischer-Nielsen (i midten) og Samuel Dawai, som i dagens anledning repræsenterer Brødrekirken i Cameroun, der har været med til at grundlægge MFLM, poserer med skiltet, der skal hænge over butikken i Malis hovedstad Bamako.  


Butikken har fået navnet Euroshop, og det er folkene i MFLM, der har fundet på det. Navnet er på engelsk, fordi Europa er lig med kvalitet i Mali, forklarer Thore Eklund. Euroshops slogan er til gengæld på fransk: Bon pris, bonne qualité, bonne cause – god pris, god kvalitet, god sag.

Åbningsfest til maj

Det er da også en god sag, som overskuddet fra Euroshop skal gå til. De indtægter, som butikken genererer, skal nemlig gå til at hjælpe MFLM og Dooni Doonis aktiviteter, som blandt andet omfatter skoleprojekter og hjælp til fattige i Bamakos slumområder.

Containeren med alt tøjet bliver i dag kørt til et Maersk-containerskib, der skal bruge 20 dage på at sejle den til Dakar i Senegal. Her fra skal containeren på en lastbil og køres til Bamako i Mali. En tur, som inklusiv transit tager yderligere 10 dage.

Altså går der en måned fra i dag, til Euroshop kan holde åbningsfest. Vi glæder os til at se, hvordan det kommer til at gå!


Faktaboks om Euroshop:

  • Til maj åbner børnetøjsbutikken Euroshop i Mali.
  • Butikken skal sælge tøj doneret af HRT TEXTILES fra Ikast. Noget af tøjet er blevet kasseret i Danmark, fordi det har bittesmå fejl, som gør, at det ikke består kontrollen herhjemme. Det kan være syninger, der går den forkerte vej, farvefejl eller andet, der ikke har nogen indflydelse på kvaliteten af tøjet, men bare er kosmetisk.
  • Det tøj må Mission Afrika og Dooni Dooni få og sende til Luthersk Brødremission i Mali (MFLM), som kan sælge tøjet i hovedstaden Bamako. Overskuddet fra butikken skal gå til MFLM og Dooni Doonis aktiviteter med evangalisation, skoleprojekter og socialt arbejde i Mali.