Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenForrige indlæg:

Politik og strøm. Er der en sammenhæng?

Elektricitet i Nigeria kan være ret ustabil. Sommetider kan det være helt fraværende. Vi har en generator, som vi bruger, når det kniber med elektriciteten.

Politik og strøm. Er der en sammenhæng?

Elektricitet og politik
I sidste uge var vores nigerianske nabo herovre for at få opladet sin computer, sin I-Pad og sine telefoner. Hvor længe tror du, det varer, før vi får strøm? spurgte jeg.
Der er politik i det, sagde han.( Det var to dage, før den nyvalgte præsident skulle indsættes). De giver os ikke strøm, fordi de ønsker at få den nuværende præsident til at stå i et dårligt lys. Bare vent, når den nye præsident er indsat, kommer der strøm. Så kan alle sige, at det var godt, vi fik en ny præsident, for han kan da sørge for, at vi får strøm. Det kunne den forrige ikke.
På det tidspunkt havde vi overhovedet ikke haft strøm i 6 dage. Ellers har vi gerne strøm i hvert fald et par timer hver dag.

Ny præsident fejret med strøm
Nu ved jeg godt, at de kristne i Nigeria er meget skuffede over, at deres kandidat ikke blev valgt, og at den nyvalgte præsident er muslim.
Dagen før præsidentindsættelsen kom strømmen, og vi havde uafbrudt strøm i 12 timer. Så lang tid med uafbrudt strøm havde vi ikke haft i flere måneder. Den dag, præsidenten blev indsat, havde vi strøm det meste af dagen og det meste af natten. Og i de 4 dage, der nu er gået siden indsættelsen, har elektriciteten været her næsten hele tiden.
Så hvem ved, om politik og elektricitet hører sammen?
Selv foretrækker jeg nu at tro, at den gode strømforsyning hænger sammen med, at vi i den sidste uge har fået rigtig meget vand, så turbinerne ved elværkerne har fået noget at arbejde med.
Vi er taknemmelige, fordi indsættelsen af den nye præsident gik godt. Men det bliver ikke nemt for ham at være præsident i Nigeria.
En af vore lærere havde været i Jos. Han havde snakket med buschaufføren; denne sagde til vores lærer, at han var sikker på, at når Buhari kom til magten, ville benzinen falde fra 120 naira pr liter til 50 eller 30, ja, måske ville den blive helt gratis.
Sådanne forventninger er jo ikke let at indfri.

Dagen efter præsidentindsættelsen gik Boko Haram til angreb i Maiduguri, en af byerne i nord.
Det er en nærmest umulig opgave at være præsident i Nigeria.
Der er hårdt brug for forbøn for præsidenten og hans regering. Tak, om I vil være med til at bede for Nigeria og de nye ledere. Ligesom vi også må bede om et godt folketingsvalg i Danmark.
Her er vi ved at vende tankerne mod Danmark. Midt i juni rejser vi til Danmark til 6 måneders orlov. I september, oktober og november skal vi rejse rundt og holde møder. Vi ser frem til at hilse på mange af jer.
Tak for forbøn, tak for fællesskab i tjenesten for at bringe evangeliet ud.
Kærlig hilsen
Ingelise.