Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Ingen har lov til at være lykkelig alene’

Mission Afrikas missionærer i Mali har særlig omsorg for landets ældre.

’Ingen har lov til at være lykkelig alene’

Det er afrikansk at dele. Og især at sørge for sine ældre.

Derfor hjælper Mission Afrikas camerounske missionærer i Mali også de ældre, der kommer til deres dør. De uddeler mad og medicin, tøj og tæpper, og inviterer dem til at blive særlig forkælet ved kirkens højtider.

Ældre er skrøbelige, men vigtige i samfundet
– Ældre mennesker er nogle af samfundets mest sårbare. Også i Mali gælder det for de fleste ældre, at de er skrøbelige, har mistet deres autonomi og for det meste også deres mobilitet. Derfor har de en vigtig plads i det sociale arbejde, som Luthersk Brødremission i Mali udfører, fortæller den ene af missionærerne, Pierre Moulna.

Mission Afrika støtter seks missionærfamilier fra Cameroun i Mali. Missionærerne er udsendt af Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun for at dele evangeliet, hjælpe den lokale kirke i Mali og lede projekter til gavn for landsbybefolkningen i landet.

Ældre er en platform for social stabilitet. De bidrager særligt til konflikthåndtering…

Pierre Moulna, missionær i Mali

’En gammel, der dør, er som et bibliotek, der brænder’
Og her har de ældre en særlig plads, fortæller Pierre:

– Ældre mennesker er en platform for social stabilitet. De bidrager særligt til konflikthåndtering og til social og kulturel udvikling. Man siger, at en gammel mand, der dør, er som et bibliotek, der brænder. De har stadig en vigtig rolle at spille i samfundet. I dagligdagen er disse ældre mennesker opgivet og føler sig prisgivet døden alt for tidligt.

Mad, medicin – og briller
Missionærerne og kirken hjælper de ældre med mad. De modtager blandt andet korn, mælk, æg, frugt og til tider kød, så de får nærende kost til helbredet. Og under de kristne højtider, deler de altid mad ud til de ældre i samfundet.

Mange ældre har dårligt helbred med ikke adgang til medicin, eller reduceret syn uden tilgang til briller.

– Missionærerne hjælper med dette, hvor de kan, og betaler flere gange for medicin eller briller. De uddeler også tæpper og tøj, når temperaturerne falder, fortæller Pierre og takker alle givere, der er med til at kalde smilet frem på de ældres læber.

For som han siger:

– Ingen har lov til at være lykkelig alene!