Intet stopper Birthe, heller ikke en pandemi!

af Asbjørn Dyhr Madsen

JA-hatten har en gigantisk størrelse i det nordjyske, nærmere bestemt de to genbrugsbutikker i Aalborg. Her har lederen af de to butikker, Birthe Clement Andersen, haft det svært med at acceptere, at salget i butikkerne helt skulle stoppe.

For mange mennesker ville sådan en nedlukning efterlade dem slået og opgivende, men sådan er Birthe ikke. Så i corona-nedlukningen startede hun ugentlige liveudsendelser på Facebook fra butikken på Vejgaard i Aalborg. Her viste Birthe og en kollega forskellige produkter frem, som seerne kan købe. Og de var ikke blege for at skifte lige midt på skærmen!

”Ved at sende live kan vi ikke få den samme omsætning, som vi ellers kunne, men vi kan få noget reklame og alligevel tjene mere, end hvis vi havde helt lukket” fortæller Birthe.

Bare at komme ind til butikkerne for at sende live på Facebook er bekræftende for Birthe. Det er med til at give en lille form for normal i en mærkelig verden.

Nyt liv i brugte ting

Birthe er passioneret for Mission Afrikas arbejde, og de to genbrugsbutikker i Aalborg som hun bestyrer. Hun fortæller selv, at en god dag for hende er en dag med en stor omsætning. Det kan lyde kapitalistisk, men der er ingen tvivl om, at Birthe kæmper for den gode sag. Hendes drivkraft er at kunne gøre en forskel eller i det mindste give det et forsøg.

”Ved at tage donationer fra folk og sælge dem videre kan de ting få nyt liv. Så det er ikke kun afrikanere, vi hjælper, men også folk i vores nærområde,” fortæller Birthe.

”Da jeg nåede en vis alder, så jeg på min situation og tænkte: >Jeg har en lækker mand og nogle dejlige børn, men det er ikke alle der har det godt, så det ville jeg gerne hjælpe med at ændre på<. At gøre en god gerning og gøre en forskel er noget, Mission Afrika er med til, så det nyder jeg at hjælpe med i genbrugsbutikkerne” fortæller Birthe. Med tiden er det blevet til, at hun bestyrer de to Mission Afrika Genbrug butikker i Aalborg med stor succes.

Genbrugsbutikkerne er ikke bare fast inventar i Birthes hverdag. Hun udnytter også chancen til at få sine børnebørn med i butikken, så de kan se, hvad bedstemor bruger tiden på. Så forhåbentlig bliver Birthes gå på mod og kamp for de svageste givet videre til hendes børnebørn.

Del denne artikel

Bøn, der flytter noget

8. maj 2023|0 Comments

Bøn, der flytter noget Bestyrelsesformand Mie Skak Johanson på besøg i Nigeria. Bøn, der vækkede Det kan være udfordrende at være på partnerbesøg. Måske er det bare mig, men det