Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Jeg fik en fornyet brand for at være frivillig’

Camilla Hoffmann og tre andre unge er netop hjemvendt fra Uganda. De har mod på at hjælpe en lokal farm til at give overskud, så børn kan komme i skole og kvinder komme til hægterne efter misbrug.

Camilla Hoffmann og tre andre unge danskere er netop vendt hjem efter en uge i Uganda. De rejste til Kamuzinda Farm for at undersøge mulighederne for samarbejde med Mission Afrika.

Og konklusionen er klar:

– Vi drømmer om at sende volontører til forskellige projekter og skoler i lokalområdet omkring farmen, bl.a.  et omsorgsprojekt for rehabilitering af misbrugte kvinder, udvikling af skoler og kirkefaciliteter, og at farmen kan være et forgangseksempel på et mere bæredygtigt landbrug overfor de lokale.

Fornyet brand
Camilla er ikke den samme efter turen til Uganda:

– Rejsen har tændt en fornyet brand for at være frivillig, sikre bæredygtighed og på den måde kunne bidrage til at skabe de bedste muligheder og vækstbetingelser for de lokale projekter og befolkning! Rejsen gav mig et unikt indblik i maskinrummet af et internationalt partnerskab, fortæller hun.

Bæredygtigt samarbejde
Camilla rejste til Uganda en uge sammen med Kristina Eskildsen, Jacob Weng og Heidi Weng. Målet var at følge op på projekterne efter det tidligere AfrikaInTouch gik konkurs. De har alle fire tidligere været volontører på Kamuzinda Farm.

– Efter konkursen er stort set alle projekter gået i stå i Uganda, og vi brændte for at få et nyt partnerskab op at køre med disse værdifulde lokale med drømmen om et mere bæredygtigt samarbejde, fortæller Camilla.

Lærer af erfaringer
Nu håber de unge, at samarbejdet med Mission Afrika kan genrejse projekterne på en måde, så de også kan fortsætte uden hjælp fra Danmark.

– Det har gjort stort indtryk at se, hvor afgørende det er, at et projekt er bæredygtigt for at hjælpen reelt gør en forskel! Ellers vil det langsomt forfalde så snart projektet ikke længere modtager støtte, som vi har set med egne øjne i flere sammenhænge dernede. Det ønsker vi virkelig at gøre anderledes!