fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Journalist: Jesus er hvermandseje

Journalist Svend Løbner holder foredrag i Aarhus 1. maj om spor og ansatser i verdensreligionerne, som peger på Kristus.

Journalist: Jesus er hvermandseje

Jesus is the answer for the world today!

Sjældent har Andrae Chouch’ sang været så aktuel som i dag. Jesus er virkelig svaret for verden i dag. Men os og dem-tænkning kan nemt komme til at skygge for evangeliets frigørende budskab om, at Guds rige er kommet nær med en fuldbragt frelse for alle. Dette budskab sætter os fri til at indgå i naturlige og næstekærlige relationer med vores medmennesker fra andre religioner.

Det mener journalist Svend Løbner, der holder foredrag på Diakonhøjskolen i Højbjerg ved Aarhus onsdag den 1. maj kl. 18. Foredraget er arrangeret af TReK, der står for Teologi, Religion og Kultur og er en arbejdsgren under Mission Afrika. Svend Løbner er redaktør for MAgazinet, som er Mission Afrikas nyhedsblad, og forfatter til flere bøger om tro, kommunikation og religionsmøde.

Spor af Kristus i verdens religioner

Svend Løbner er vokset op i Tanzania, har studeret Bibelen siden barnsben, gået på bibelskolen Christ for the Nations i USA og været præst i diverse kirker siden 1980. Han er uddannet i analytisk journalistik ved Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og er i gang med en fleksibel master fra Københavns Universitet, hvor han har studeret Grundtemaer i Bibelen og Koranen samt Religion og Udvikling.

Fra sine bøger Kristus i verdensreligionerne, Flerkulturelle Rødder og Stemmer fra Tanzania giver han eksempler på personer, som har søgt Gud og fundet ham gennem ansatser, spor og skygger af Kristus i deres egne religioner. Dernæst giver han eksempler på Kristus-typer i religiøse grundskrifter og spørger: Kan vi tage afsæt i disse figurer i formidling af evangeliet?

Brug for generøs Kristus-teologi

Svend Løbner sammenligner hovedtræk i religionshistorien med bibelhistorien og påviser, at Kristus i tidens fylde blev opfyldelsen af alle ritualer til opløsning af menneskets dilemmaer: skyld og nød.

– Jeg fører pointerne til yderlighed for at provokere os til at tænke og forhåbentlig finde en ny glæde ved at formidle evangeliet og bevæge os væk fra en sort-hvid frelse-fortabelse-teologi til en generøs og grænseløs spredning Guds kærlighed i liv, ord og handling til alle mennesker i alle sammenhænge, siger han.

Svends bøger kan købes efter foredraget, som indledes med spisning på Diakonhøjskolen kl. 17.30.

Tilmelding nødvendig til Mission Afrika på ma@missionafrika.dk eller telefon 8672 5050.