Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kaffe og kagemand i genåbnet genbrugsbutik fredag

Mission Afrika Genbrug i Vejle inviterer til åbent hus fredag eftermiddag. Bente Mikkelsen Pahus glæder sig til at byde velkommen.

Kaffe og kagemand i genåbnet genbrugsbutik fredag

Mission Afrika Genbrug startede i Vejle i 1999 og kan derfor fejre 20 årsjubilæum den 20. marts. Men allerede på fredag den 15. februar kl. 12 slår butikken i Vestergade dørene op for åbent hus til en nyindrettet butik med mange spændende varer.

Mission Afrika Genbrugs leder Bente Mikkelsen Pahus (billedet) glæder sig til at byde folk velkommen fra fjern og nær.

I forbindelse med genåbningen af butikken, spurgte vi Hannah Hedegaard om den første tid. Hun var med helt fra starten da butikken startede på Nørremarken i Vejle. Kort efter flyttede den ned i byen, hvor den nu har flotte lokaler i Vestergade.

Hannah Hedegaard var leder for butikken siden 1999. I dag er hun 80 år og pensionist, men kan alligevel ikke holde fingrene fra genbrugsarbejdet, hvor hun blandt andet hjælper med at tømme tøjcontainere og sortere tøjet.

– Det er mit hjertebarn, fortæller hun begejstret. – For der er så hårdt brug for pengene nede i Afrika. tilføjer hun.

Overskuddet går nemlig til Mission Afrikas hjælpearbejde i Centralafrika, Cameroun, Mali – og Nigeria.
Hannah Hedegaard har selv besøgt Nigeria tilbage i 1981, da hun var børnesekretær i Mission Afrika og skulle arrangere børneklubber og børnelejre for at inspirere den kommende generation til hjælpearbejdet. Selv er hun uddannet socialpædagog.

Da hun besøgte Nigeria, var det især kirkens sundhedsarbejde, der betog hende. Kirken byggede et stort hospital og drev også et omfattende sundhedsarbejde blandt spedalske.

Nu håber hun og de andre frivillige i Mission Afrika Genbrug i Vejle at mange vil kigge forbi butikken i Vestergade på fredag. Der er kaffe og kagemand – og vil man give en hånd med i genbrugsarbejdet, er der virkelig brug for det.

Mission Afrika driver 66 genbrugsbutikker spredt over hele landet. De giver samlet et årligt overskud på omkring 7 millioner kroner til gavn for Afrikas fattige.