Projektet lukker ned, og støtten indstilles.

Uganda-gruppen har valgt at lukke projektet ned på Kamuzinda farm, hvor flere volontører har været af sted de seneste år. Uganda gruppens ledere forklarer:

”Vi oplevede, at vores samarbejdspartnere har mange gode intentioner og visioner for deres lokalsamfund i Uganda, men i praksis var det svært at få ført projekterne ud i livet. Samarbejdspartnerens nødvendige kapacitet var ikke tilstrækkelig i forhold til at udføre og udvide projekterne. Det har været en udfordring at holde projektet bæredygtigt, da investeringerne ikke har givet den forventede indkomst. Derfor har vi heller ikke kunnet udvide projektet og hjælpe lokalsamfundet i det omfang, der var tiltænkt, da vi startede projektet.”

De fortæller, at det var en meget svær beslutning at lukke projektet. Mange volontører har haft gode volontørophold, og der har også været succesfulde projekter. Blandt dem nævner Maja, at de har uddelt vandfiltre til mange familier og installeret store vandfiltre på 2 skoler. Derudover har skolerne modtaget kaffeplantager, som skal være med til at give dem en indtægt og samtidig bruges det i undervisningen til at lære eleverne om at drive landbrug i Uganda.

”Trods dette synes vi, at det er den mest ansvarlige beslutning at stoppe projektet, da der ikke er udsigt til, at projektet bliver bæredygtigt. Vi har et ansvar for, at de penge, vi modtager gennem donationer mv., bliver forvaltet bedst muligt, og vi har vurderet, at disse penge kan gøre en større forskel i andre projekter. Vi vil gerne sige tusind tak til alle, som har støttet projektet!”

Uganda gruppen arbejder på at få etableret et nyt projekt i Uganda, men for nu ser de det som den mest ansvarlige beslutning at lukke støtten ned.