Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kirkeledere i Abuja Stift fik en saltvandsindsprøjtning

Hvordan hjælper vi kirkegængere til at leve et kristenliv, der ikke blot afspejles til gudstjenesten, men også i dagligdagens valg og gøremål? Dette spørgsmål blev behandlet i marts på et todages seminar for kirkeledere i Abuja, Nigeria.

 

I marts 2015 samledes 44 nysgerrige præster og menighedsledere på et retræte- og konferencecenter til et discipelskabsseminar i Abuja, Nigeria.

Seminaret forløb over to dage og var arrangeret af teolog og foredragsholder Clement Dachet og præst Keld Dahlmann fra Aarhus Valgmenighed.

Med seminaret ønskede de sammen med Mission Afrikas partner Kristi Lutherske Kirke i Abuja Stift at sætte fokus på, hvordan kirken kan ruste menighedsmedlemmerne til sammen at leve troen ud i alle aspekter af livet og ikke kun til gudstjenesterne.

Efter seminaret udtalte en af de deltagende præster:

“Jeg savner ord til at beskrive, hvor begejstret jeg har været for dette seminar. Discipelskab er en nøgleingrediens i kirkens eksistens, men uheldigvis har der manglet forståelse for, hvad det betyder for og kræver af menighedsmedlemmer og kirkeledere”.

Visionen i Abuja Stift er at fortsætte det nyetablerede læringsnetværk mellem de 44 deltagere over en treårig periode, så der opstår et stærkt lederskab, som kan fremme discipelskab og kirkeplantning i hele stiftet.

 

I videoen ovenfor kan du se og høre, hvad Benjamin Fuduta, biskop i Abuja Stift, mente om seminaret.