Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kristi Hezron fra Kontagora: ”Jeg har indset, at jeg også er missionær”

Tidligere missionær Kirsten Højgaard besøgte missionsområdet Kontagora i Nigeria i januar 2018. Under besøget optog hun blandt andet en samtale med den nigerianske kvinde Kristi Hezron, der underviser på bibelskolen Wuhari (LCCN).

Kristi Hezron fra Kontagora: ”Jeg har indset, at jeg også er missionær”

Arkivbillede fra bibelskole i Kontagora i 2007

Hør hele samtalen med Kristi Hezron her:

Åbn lyd i nyt vindue

Kristi Hezron er gift med Hezron Luka og udsendt fra Kristi Lutherske Kirke i Nigeria til missionsarbejdet i Kontagora, der er beliggende i det vestlige Nigeria. Parret har arbejdet på bibelskolen i Wurari i 10 år.

I lydfilen fortæller Kristi Hezron, at hun modstræbende fulgte sin mand i hans kald til missionsarbejdet.

”I begyndelsen så jeg ikke mig selv som missionær. Jeg var gift med en missionær, men jeg så ikke mig selv som én. Kun som hans kone. Efterhånden har jeg indset, at jeg også er missionær,” siger hun.

Kristi Hezron underviser i læse-, skrive- og regnefærdigheder på bibelskolen i Wurari. Hun fortæller, at mange af eleverne kommer ind på skolen uden at kende bogstaverne i alfabetet, da uddannelsesniveauet i området er meget lavt. Det bliver der imidlertid lavet helt om på gennem undervisningen.

”Når de (eleverne red.) når afslutningen på studierne, kan de læse i Bibelen og endda prædike – både mænd og kvinder. Jeg bliver så imponeret, når jeg ser, hvordan de udvikler deres færdigheder under opholdet,” siger Kristi Hezron.

Søndagsskolerne er afgørende

Udover undervisningen på bibelskolen er Kristi Hezron meget engageret i søndagsskolearbejdet i Kontagora. Hun har blandt andet hjulpet lederen af søndagsskolearbejdet og været med til at organisere workshops for søndagsskolelærerne i området. Et arbejde, hun anser som fundamentalt.

”Børnene har brug for, at nogen fortæller dem om Jesus, og forældrene ved ikke nok. Søndagsskolerne er derfor af afgørende betydning for området,” siger hun.

Støt Projekt 3007: Nigerias evangelister nu