fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’Kunderne skal have noget igen’

SOMMERSERIE: Mød Asabe Dalatu der laver kaffe til kunderne i Mission Afrikas Genbrug i Middelfart, som hun var med til at starte for 12 år siden.

’Kunderne skal have noget igen’

– Hej, jeg er frivillig i Mission Afrika Genbrug!

Sådan begynder hver artikel i en lille sommerserie om de mange frivillige ildsjæle, som arbejder i Mission Afrika Genbrug til gavn for fattige i Afrika.

I dag møder vi Asabe Dalatu, som er født i Nigeria og blev adopteret af en dansk missionær. I dag er hun frivillig i Mission Afrika Genbrug i Middelfart, hvor hendes afrikanske baggrund hjælper hende til at være åben og række ud til kunderne.

Asabe Dalatu fortæller:

Jeg synes, at det er rigtig godt at arbejde som frivillig i Mission Afrika Genbrug. Der var Mission Afrika-møder i Middelfart før, men der var ikke nogen genbrugsbutik. Derfor ringede vi ind til Mission Afrikas hovedkontor for at høre, om de kunne åbne butik i Middelfart. Så jeg var faktisk med til at starte genbrugsbutikken i Middelfart for cirka 12 år siden.

Jeg elsker at stå i butikken. Nu er jeg personligt kristen, og jeg er meget glad for at fortælle om kristendommen. Jeg er også meget glad for at give folk en kop kaffe. Vi laver kaffe hver morgen, så vi kan give kunderne noget, for jeg synes, at de skal have noget tilbage, når de nu køber vores ting. Hvis jeg ikke er i butikken, siger folk: ”Jeg synes ikke, jeg har fået noget kaffe i dag.” 

Jeg tror, at min afrikanske baggrund gør det lettere for mig at tale med mennesker. Danskerne er lidt mere lukkede, så folk oplever mig som meget åben. Men det er min afrikanske måde at være på. Jeg besøger Afrika hvert eneste år, og ser dermed også hvordan de gør tingene der. Man kan sige, at jeg har et ben i Afrika og et ben i Danmark.

Fortalt til: