fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

LCCN-katedral i Gombi brændt ned af Boko Haram

”De blev i byen i en uge. De dræbte nogle få, men de fleste var allerede flygtet ud af byen,” fortæller LCCN-biskop Benjamin Fuduta om angrebet.

LCCN-katedral i Gombi brændt ned af Boko Haram

Boko Haram har nedbrændt LCCN-katedralen i Gombi, Nigeria. Foto: Biskop Benjamin Fuduta.

”The remains of our Cathedral in Gombi burnt-down by the Islamist terrorists Boko Haram.”

Sådan lyder biskop Benjamin Fudutas kontante og triste Facebook-opdatering, der ledsages af et sigende foto af den nedbrændte LCCN-katedral.

Billede og opdatering viser med al tydelighed, at Boko Haram ikke har opgivet at erobre knudepunktsbyen Gombi i Adamawa-staten, selvom terrorgruppen blev slået tilbage derfra i december måned.

”De (Boko Haram red.) blev i byen i en uge. De dræbte nogle få, men de fleste var allerede flygtet ud af byen. Når de ikke havde mad, kom de og stjal fra butikkerne og satte ild til dem bagefter, (…) Fire store kirker blev brændt ned ” fortæller Benjamin i telefonen.

Hvordan er LCCN ramt af Boko Haram?

  • I stifterne Arewa og Shall-Holma har kirken mistet 30 forsamlingssteder.
  • En præst, Rev. Alexander, er blevet dræbt i Ga’anda i stiftet Shall-Holma.
  • Flere end 50 kirkemedlemmer har mistet livet under Boko Harams angreb.
  • Flere end 20.000 kirkemedlemmer er flygtet fra deres hjem. Mange af disse hjem er blevet ødelagt og plyndret.

Spøgelsesby

Siden angrebet er Gombi blevet en spøgelsesby.

”Jeg var i Gombi i sidste uge. Der er kun ganske få folk tilbage der; kun soldater og ”jægere” (civile folk, der bekæmper Boko Haram red.),” fortæller biskoppen.

Foreløbigt er det dog ikke lykkedes Boko Haram at holde stand mod regeringstropperne i byen i længere perioder, men folk frygter, at det er et spørgsmål om tid.

”Folk er virkelig bange for at rejse tilbage dertil. Enkelte mænd er dog taget tilbage i et forsøg på at genfinde slægtninge og tabte ejendele,” siger Benjamin.

Flere LCCN-medlemmer dræbt

Under Boko Harams mange angreb har Mission Afrikas partnerkirke LCCN mistet flere medlemmer i den nordøstlige del af Nigeria. Efterhånden er også en del små kirker brændt ned – og nu altså også katedralen i Gombi.

De fleste kirkemedlemmer længere sydpå har i øjeblikket slægtninge boende, der er flygtet fra de ramte landsbyer i nord. Det gælder også Benjamin.

”Min svigermor boede en måned i bushen. Nu bor hun sammen med os i Abuja. Mange folk flygter fra de små landsbyer, fordi Boko Haram har brændt så mange af byerne ned – for eksempel omkring Hong,” siger han.

Når vi spørger Benjamin, hvad vi kan gøre, har han ét svar:

“Bed for, at freden igen må komme til Nigeria”.

 

Støt Projekt 3026: Kristi Lutherske Kirke i Nigeria nu

 

Terrorfrygt sniger sig ind i kirkerne

"Her i Borno-staten er vi meget bevidste om, at mange af vore medkristne er blevet dræbt, og at det kan… Læs mere

Terrorfrygt sniger sig ind i kirkerne