EN STÆRK MULIGHED FOR BØRN OG UNGE AT BLIVE HØRT

“Jeg hedder Leen Abou Jaoude. Jeg er 11 år gammel, og det her er min stemme.” Disse ord er starten på en fortælling, der viser, hvad unge mennesker kan gøre i Guds rige, når de får en chance for at blomstre og blive hørt. Vigtigheden af Leens stemme viser, hvorfor omsorg for børn, især gennem deres jævnaldrendes vidnesbyrd, er en nøgleprioritet for SAT-7.

Leen fortæller om sin optræden i SAT-7 ARABIC-programmet You Are Not Alone: “I otte år gjorde jeg min stemme tavs, fordi jeg var genert over, hvordan verden ville se på mig. Jeg var bange for at være anderledes i et samfund, der ikke ville acceptere mig. Indtil jeg en dag besluttede at komme her, til dette studie, for at tale om det, der skræmmer mig mest. Den dag fandt jeg ud af, at jeg ikke er alene.”

Leen Abou Jaoude

Et livsforvandlende møde
Under Leens interview i TV-programmet You Are Not Alone spørger studieværten Sirene Semerdjian hende, hvad hun beder til Gud om. »At kunne læse og skrive,« svarer den unge pige. Gennem tårer fortæller hun, hvordan alvorlig ordblindhed og den sociale stigmatisering, hun stod over for, efterlod hende i frygt for at gå i skole eller bede om hjælp. Sirene introducerer hende derefter for en medgæst: 23-årige Mohammad, en succesrig tandlægestuderende, der afslører, at han også er ordblind.

Leens refleksion over hendes optræden i programmet (kan ses i YouTube videoen) viser, hvor meget det ændrede hendes liv. Det opbyggede hendes tillid til Gud og gav hende mulighed for at tale til andre, der ikke bliver hørt i det mellemøstlige samfund, herunder flygtninge, handicappede og ofre for misbrug.

Programmer for børn og unge er én af SAT-7’s nøgleprioriteter
I en af verdens yngste regioner, hvor børn og unge (i alderen op til 24 år) tæller næsten halvdelen af befolkningen, er omsorg for unge en nøgleprioritet for SAT-7. “Fra vores tidligste dage har SAT-7 været forpligtet til at dele Guds kærlighed med unge mennesker i Mellemøsten og Nordafrika,” forklarer SAT-7 CEO Rita El-Mounayer. »Vi længes efter at se dem træde ind i livets fylde i Kristus og nyde frugterne af hans rige; og vi ved, at fremtiden for vores dyrebare, men urolige region ligger i deres hænder.”

En særlig effektiv måde at tjene unge på gennem medierne er at sætte dem i stand til at vidne for hinanden. Gennem en serie på børnekanalen SAT-7 KIDS, er der plads til, at børn kan udtrykke sig og opfordre andre til at se med derhjemme. “Jeg takker Gud for det liv, han giver os hver dag,” siger den unge Christina fra Syrien. “Jeg takker ham, fordi han reddede os fra krig,” siger Marianne fra Irak.

“En af SAT-7’s nøgleprioriteter er at rekruttere unge studieværter: rollemodeller for børn, der kan være deres stemme på vores kanaler og sociale medier,” siger El-Mounayer.

Flere nye programmer, der i øjeblikket er i produktion, er startet af unge værter. Et af programmerne hedder Cupcake, hvor unge diskuterer emner som skadelig adfærd, og hvordan man adresserer dem på en åndelig måde. En af de unge oplægsholdere er Tia. Hun udtrykker, hvordan hun elsker at lade andre mennesker på hendes alder høre om Jesus. Et andet eksempel er By The Way, et program præsenteret og skrevet af unge Markus Kashouh, hvor han adresserer problemer og udfordringer, som den nye generation står over for.

Både forældre og børn bliver opmuntret
SAT-7 KIDS innoverer også for at tjene nutidens børn gennem en række forskellige formater. Kvalitetstidsprogrammet henvender sig til teenagere og opmuntrer dem til at tilbringe tid sammen med Gud og læse Guds ord. De udtrykker sig og diskuterer de udfordringer, de står over for. Et nyt bibelsk traumehelingsprogram hjælper den nye generation med at overvinde virkningen af livets vanskeligheder og forbedre deres mentale sundhed gennem deres tro. Og kanalens første interne animationsprojekt nogensinde, Above the Clouds, er i øjeblikket i gang.

Seerne udtrykker deres taknemmelighed over for SAT-7 for, hvad det gør i deres liv, hvad de kan lære, og hvordan det opmuntrer dem. Nour, en ung arabisk seer, er taknemmelig for SAT-7 og for den måde, det hjælper børn med at “løfte deres tro og elske Jesus mere”.

Daniel, en arabisk forælder, er enig. “Gennem jeres aktiviteter har I i høj grad hjulpet mig som forælder med at undervise om Jesus og hans kærlighed til os. Tak for at bringe os glæde.”

*Seernavne er blevet ændret