fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Magt – misbrug

Verdens mest magtfulde mand efterlod folk med tårer i øjnene, da han poserede foran alle præsidenters kirke, Sct. John i Washington med Bibelen i hånden.

Magt – misbrug

Forinden havde Trump brugt sin menneskelige magt til at fjerne demonstranterne. De græd pga. tåregas, så Trump kunne vise …. Tja verden spørger, hvad han mon ville (be)vise? Selv svarede han: ”De fleste religiøse ledere elskede det. Jeg løftede jo en bibel op. Jeg synes det er en god ting. Jeg brugte ikke tåregas. Jeg sagde ikke, de skulle flytte dem. Jeg vidste ikke, hvem der var der.”

I dag sad jeg på kirkebænken og lyttede til den verdensberømte tekst fra Matthæus-evangeliets allersidste kapitel: ”Mig er givet al magt i Himlen og på jorden …”. Det er en afgørende anden type magt, Jesus taler om her i missionsbefalingen. Jesu magt er kærlighedens og forsoningens magt.
Jeg kom til at tænke på historien om vinden og solen, der ville teste, hvem der kunne få jakken af en mand, der gik nede på jorden. Vinden startede, og blæste helt vildt. Men manden trak jakken endnu tættere omkring sig. Solen varmede ham nænsomt, og manden lagde jakken over armen. Kærlighedens og forsoningens magt vinder over al egoistisk, uopbyggelig magt. Vi er ikke kaldet til at skræmme mennesker ind i Guds Rige, men til at elske dem derind.

Teksten i kirken i dag fortsatte: ”Gå derfor ud og gør alle folkeslag til mine efterfølgere …”. Denne sætning er en af de mange opmuntringer Jesus har givet os til at dele historien om Hans Rige frimodigt. Derfor eksisterer Mission Afrika: fordi kærlighedens og forsoningens magt får os til at flyde over. Vi kan ikke holde mund. Vi er læk!

Trump står mere og mere alene i verdens mest magtfulde land. Hans magt smuldrer. Måske fordi præsidenten ikke lytter eller forstår Ham, der har givet ham plads i Det hvide hus. I desperation laver han denne groteske udnyttelse af det hellige – magt(-misbrug).
I dag sluttede evangelieteksten: ”Og jeg er med jer alle dage indtil verdens ende”. Vi ved, at når vi tør være sårbare og ydmygt lader Gud stå forrest, så kommer Hans Helligånds magt i spil, og så er missionen Hans. Det er derfor jeg tør være generalsekretær og stå i front. Det er derfor vi tør kalde Mission Afrika for et af Danmarks førende missionsselskaber, fordi det er GUDS mission. Gud står foran os, guider, opmuntrer og tilgiver os, når vi træder forkert. For det gør vi. Men vi vil ikke stoppe, for vi er læk.

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”