Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mali: Mission og hjælpearbejde går hånd i hånd

Hanna Meilandt er lige vendt hjem efter flere dages samtaler med Mission Afrikas seks missionærer i Mali.

Mali: Mission og hjælpearbejde går hånd i hånd

– Når man træder ind på kontoret hos Den Lutherske Brødremission i Mali, bliver man mødt med glade mennesker. Det er tydeligt at medarbejderne her, er stolte af deres arbejdsplads, og går ind i arbejdet med liv og sjæl, fortæller Hanna Meilandt, der netop er vendt hjem fra Mali, hvor hun sammen med Thore Eklund mødte de seks missionærfamilier, som Mission Afrika støtter.

Velorganiseret og passioneret
Kontoret er en ombygget garage i Malis hovedstad Bamako. Det er indrettet med genbrugsbutik i front og mødelokaler bagtil. Hanna bliver vist rundt og møder blandt andet Ouara, som er regnskabsansvarlig.

– Han er meget organiseret, og det lyser ud af kontoret, hvor alt står på snorlige rækker – en fryd for øjet, fortæller hun.

På det næste kontor sidder Elizabeth Kodio, som er leder af udviklingsafdelingen. Hun er i fuld gang med at pakke de tasker ud, som Hanna havde med. Der er nyt tøj fra Danmark til genbrugsbutikken EUROSHOP.

Den næste Hanna møder på kontoret er Pierre Moulna, der leder Den Lutherske Brødremission i Mali på tiende år.

– Han er velorganiseret og passioneret for missionen, fortæller Hanna Meilandt.

Missionærer savner besøg
Og så er alle seks missionærer mødt frem og samtalerne, der varer flere dage, kan tage sin begyndelse.

– Et vigtigt tema er, at vi er alle en del af Den Lutherske Brødremission i Mali – både missionærerne fra kirken i Cameroun og os fra Mission Afrika, fortæller Hanna og fortsætter:

– Missionærerne savner besøg, og føler sig langt væk fra både baglandet i Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun og i Mission Afrika. De er langt væk fra familien, der er ikke bedsteforældre rundt om hjørnet til at passe deres børn.

Det savn kan Hanna og Thore nikke genkendende til. Det er ikke altid let at være udsendt. Men det er vigtigt at være ærlige og kunne dele frustrationerne med hinanden.

Gør som Jesus
Herefter drejer samtalen over på ”den holistiske strategi», hvor hjælpearbejde og forkyndelse af evangeliet går hånd i hånd. For Pierre Moulna er det den helt rigtige måde at sprede evangeliets gode nyheder på. Det var jo sådan Jesus gjorde det! Missionærerne deltager aktivt i diskussionen.

– For dem er det helt naturligt at de to ting følges ad, og det har i øvrigt også banet vej for deres integration i lokalsamfundet og givet dem nye relationer, fortæller Hanna.

Pierre fortæller, at i Koulouniko lægger familierne en håndfuld ris til side hver uge, og når de mødes i kirken samler de det sammen for at give det til familier med behov.

Hjælp til alle
For Salissou er det vigtigt, at ikke kun hjælpe folk i kirken. Der skal ikke diskrimineres, men hjælpen skal uddeles til alle med behov.

– Vi gør det ikke for kirkens skyld, men fordi Jesus gjorde det, slog missionærerne fast.
Da Salomon siger, at det er vigtigt at være en del af menneskers liv og bede for dem, nikker alle genkendende rundt om bordet.

– For missionærerne i Mali giver det ikke mening at tage Jesus ud af udviklingsarbejdet, eller at tage hjælpearbejdet ud af missionsvirksomheden. De to ting hænger fuldstændig sammen, slutter Hanna Meilandt.