fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Markus slugte et trompetmundstykke

Markus er 12 år og tilknyttet City Ministries' gadebørnsarbejde i Nigeria. En dag var Markus så uheldig, at han kom til at sluge et lille mundstykke til en trompet, og i seks uger gav det en underlig lyd, hver gang han trak vejret

Markus bor på City Ministries’ børnehjem i Kaduna; omkring 200 kilometer fra byen Jos, Nigeria. Han blev i sin tid bragt til hjemmet af sin voksne, kristne storebror på grund af dyb fattigdom i familien.

I skolen skulle den 12-årige Markus en dag spille på en lille plastik-trompet.

Da han trak vejret ind, var han imidlertid så uheldig, at det lille mundstykke, der gav lyd til trompeten, sad løst og blev suget langt ned i luftrøret, hvor det satte sig fast.

Seks uger
Han prøvede at hoste mundstykket op mens hans hoved vendte nedad. Man prøvede endda at holde ham i fødderne, så han hang med hovedet nedad, og han prøvede at hoste mundstykket op i denne stilling, men intet hjalp.

Derefter blev han bragt til et hospital i Kaduna, men lægerne kunne ikke få mundstykket op uden operation, hvilket var ekstremt dyrt, og lederen på børnehjemmet tøvede.

På grund af noget miskommunikation og forhandling frem og tilbage gik der hele seks uger, inden Markus blev bragt til Evangelie-hospitalet i Jos.

Her kom han under fuld bedøvelse, og det lykkedes lægerne at få mundstykket op ved at nedsænke et mini-videokamera sammen med et styrbart redskab ind gennem næsen og ned gennem luftrøret.

Denne handling tog kun ti minutter, og allerede dagen efter løb Markus rundt og spillede fodbold med drengene på City Ministries’ opsamlingshjem Gidan Bege i Jos. Han havde stadig ubehag i halsen fra udtagningen af mundstykket, men han havde det godt og var i bedring.

Bøn og tak
Mange havde bedt for, at Markus måtte blive fri for mundstykket i sit luftrør. Det gav en underlig lyd hver gang han trak vejret, så andre børn grinede af ham. Og så var det meget ubehageligt for ham.

Faktisk er det også ret almindeligt i Nigeria, at små børn, der får objekter til at sidde fast i luftrøret, dør af lungebetændelse.

Så glæden og taksigelsen var stor, da vi hørte, hvor godt det var lykkedes lægerne at klare problemet.

Regningen for indgrebet lød på knap 1.400 kroner, hvilket her er en anseelig sum penge for de fleste mennesker. Men pengene blev heldigvis fundet af City Ministries.

Vi giver en stor tak til Gud, som hjalp Markus, men brugte lægerne på Evangeliehospitalet dertil.

Glædelig påske!

Anne Karin og Peter Michael Lauritzen
Foredragsholdere

Anne Karin og Peter Michael Lauritzen har været udsendt til City Ministries' gadebørnsarbejde i Jos, Nigeria. De holder foredrag om det spændende arbejde med at…