Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Martin Junge: Vi så en kirke (LCCN), der er engageret i tjeneste og medvandring. Derfor tror vi på, at der er håb!

Generalsekretæren i Det Lutherske Verdensforbund har sammen med Mission Afrika været i Nigeria for at vise solidaritet med de lutherske kirker, der er dybt berørt af Boko Harams ødelæggelser.

Mission Afrika publicerer video og billeder med tilladelse fra rettighedsindehaverne, Det Lutherske Verdensforbund.

I begyndelsen af marts aflagde generalsekretæren fra Det Lutherske Verdensforbund (LVF) et solidaritetsbesøg hos Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN). Med i delegationen var også partnerkoordinator Carsten Bruhn-Lauritsen fra Mission Afrika.

Besøget fulgte i kølvandet på den islamistiske terrorgruppe Boko Harams ødelæggelser, der er eskaleret i både styrke og omfang siden august 2014.

De nyeste meldinger fra Nigeria lyder, at terrorgruppen har bortført 400 kvinder og børn fra byen Damasak, der ligger i den nordlige del af Borno-staten. Kidnapningen er sket umiddelbart forud for præsident- og statsvalgene, som – efter en revideret plan – løber af stablen lørdag den 28. marts.

Nigeriansk valg 2015

Bed for de nigerianske præsident- og statsvalg, der er tidssat til lørdag den 28. marts 2015. Bed særligt for, at Boko Haram ikke må terrorisere begivenheden, og at valgresultaterne må blive til velsignelse for det fremtidige Nigeria.

”Jeg stod foran en internt fordrevet person, en kvinde, som ganske få timer forinden havde mistet sit 14 måneder gamle barn på grund den dårlige hygiejne i den improviserede flygtningelejr,” fortalte generalsekretær i LVF Martin Junge efter sit besøg i Nigeria.

”Jeg talte også med en kvinde, som mistede sin far, da hun sammen med sine otte børn flygtede mod syd fra Boko Haram. Hun kunne ikke engang begrave ham.”

Videoen i toppen af artiklen fortæller flere tragiske personhistorier fra de flygtningelejre, som er etableret i takt med de større flygtningestrømme mod syd.

Det Lutherske Verdensforbund

Det lutherske Verdensforbund er et globalt fællesskab af lutherske kirker, som blev grundlagt i Lund, Sverige, i 1947. LVF har i dag 140 medlemskirker fra 79 lande, som repræsenterer cirka 69 millioner lutheranere.

LCCN-støtte til flygtningene

Mange LCCN-medlemmer, heriblandt præster, kvinder, menighedsgrupper og individer har huset flygtningefamilier. Samtidig afholder menigheder særindsamlinger til støtte af værtsfamilierne.

”Jeg blev opmuntret af at se, hvordan kirkemedlemmer har åbnet deres hjem for flygtningene fra nord. I
de fleste tilfælde husede familierne både kristne og muslimer, hvilket reflekterer realiteten i mange nord-nigerianske familier: de inkluderer folk fra begge trosretninger.”

“Vi så en kirke, som er engageret i tjeneste og medvandring; derfor tror vi på, at der er håb,” sagde Junge.

 

Støt Projekt 3026: Kristi Lutherske Kirke i Nigeria nu