fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mening, mission og masser af spændende samtaler

Mission Afrika Genbrug skabte liv og røre på to sommercamps i år. Salg, samtaler og spændende aktiviteter gik op i en højere enhed.

Mening, mission og masser af spændende samtaler

– Nøj – hvor det blev til mange sjove og spændende samtaler.

Begejstringen nærmest strømmer ud af knaphullerne på Bente Mikkelsen Pahus, når hun fortæller om
Mission Afrika Genbrug på Dansk Oases Sommercamp i Horsens.

Genbrug til mission giver mening
– Kunderne var ikke i tvivl: Genbrug giver extra meget mening når salget sker med mission for øje. Kunderne spurgte glad ind til Mission Afrikas arbejde, og langt de fleste handler foregik også med tilhørende dialog om Mission Afrika, fortæller hun.

Teltbutikken var delt op i fire shoppeområder: Ting og sager og køkken; dametøj; børnetøj; mandetøj og campingudstyr.

– Der var lige meget tryk på alle områderne. Der blev solgt rigtig mange ting fra området med ting og sager og køkken, fortæller Bente Mikkelsen Pahus. Det samlede salg løb op i 23.000 kroner.

Dialog og mission i børnehøjde
Mange børn var forbi teltet for at deltage i spændende aktiviteter.

– Det blev til en succes at grave efter dyr i bønner og på den sidste dag at kaste med defekt porcelæn, fortæller Bente Mikkelsen Pahus.

Og der er en mening med galskaben:

– Mission Afrika vil gerne sætte fokus på dialog om global mission i børnehøjde, så vi skaber gode fællesoplevelser for børn og voksne der handler om skabe relationer med andre lande.

Sjovt at prøve afrikansk tøj
Også på Hjallerup Bibelcamping var der liv og glade dage (billedet). Her holdt Mission Afrika Genbrug hver dag drop-in workshops med børn og andre kreative sjæle.

På workshopsene klædte børn sig ud i afrikansk tøj og med afrikanske instrumenter og smykker, og nogle tog en selfie med deres venner, fortæller udviklingskonsulent Line Hove Baun.

– Flere af børnene gav udtryk for, at det var sjovt at deltage på vores workshops, og flere besøgte os flere gange i løbet af ugen.

Glade kunder købte løs
Mission Afrika Genbrug deltog desuden på campens markedsdag, hvor to frivillige fra genbrugsbutikken i Østervrå – Kirsten og Ingrid – solgte genbrugssager, VIA Design produkter, såsom muleposer og hårelastikker fremstillet af genbrugsstof, samt afrikanske ting fra Afrika Shoppen.

– Der var dejligt travlt med mange kunder, og efterfølgende gav Kirsten og Ingrid udtryk for, at det havde været en rigtig god oplevelse at møde så mange glade kunder på campen, og at de var overraskede over alt det, de fik solgt. På vores markedsstand fik vi solgt for næsten 4.500 kroner på 3 timer, fortæller Line Hove Baun glad.