Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Syrere prøver at finde liv

I Syrien finder borgerne livet frem, hjælper hinanden.

Syrere prøver at finde liv

Nu har krigen i Syrien stået på i 5 år. En stor del af landet er ødelagt og hvor mange ressourcer det vil kræve at genoprette landet er der ingen der kan sige. Nogle steder er alt i ruiner, men der hvor krigen ikke raser mere, prøver folket at vende tilbage og finde det liv der er muligt og der er også noget af Syrien, som ikke er ødelagt så meget, hvor mennesker finder en måde at eksistere på.

Udvandringen til Europa er ikke kun et problem for Europa, det er også et problem for de mennesker, som er tilbage i Syrien. Dem der flygter er ofte de bedst uddannede og det er dem der er hårdt brug for at de bliver. De er I nemlig i stand til at være med til opbygningen af et samfund og er ofte de bedste medarbejdere i nødhjælpen. Orhan Mohammed, leder af en humanitær organisation i Syrien siger: “Jeg mister en til to af mine bedste medarbejdere hver måned, som rejser til Europa.

Kirkelederne prøver også at opmuntre kristne til at blive, så der stadig kan drives kirke. Der er hårdt brug for kirkemedarbejdere, der vil være med til at kirken kan støtte og tage imod mennesker, som har brug for hjælp, opmuntring og se hvad Jesus har at give mennesker. En stor udfordring er at holde kirkelivet i gang, så kirken ikke forsvinder i den Syriske befolkning. De kristne har traditionelt været en del af den syriske befolkning. En af dem der er tilbage udtaler: “Jeg tror, at kirken har brug for martyrerne. Det er gennem dem vækkelsen kommer”

Det er meget blandet hvordan folk oplever krigen, hvor tæt den har ramt dem, hvor påvirket de er blevet af det? Nogle opgiver og flygter internt i landet eller ud af landet. Hvis vi kan være med til at opmuntre dem der vover at blive, skal vi prøve at gøre det. SAT-7 vil gerne hjælpe med at opmuntre igennem TV programmerne, som kan komme ind i alle stuer, telte, hvor der er paraboler, så denne vigtige informationskilde er for mange mennesker deres eneste måde at få information fra verden. Derfor er det måske mere aktuel i dag med satellit TV. SAT-7 sendte et kamerateam til Damaskus i Syrien for at lave en optagelse til påsken med 300 flygtninge børn, som er opvokset med forskellig religiøs baggrund. De blev samlet i en evangelisk kirke i Damaskus, hvor programmet er optaget. Udsendelsen er kaldt: “Giv os vores barndom – giv os fred”

Optagelsen er en del af en serie programmer, hvor SAT-7 ønsker at give moralsk støtte til fordrevne børn fra krigen i Syrien. Det gør SAT-7 i samarbejde med NGO organisationen “A better life for Syrian Kids”. Du kan gøre det ved bede for det Syriske folk og støtte SAT-7