fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Misbrug af midler i projekt ved Det Anglikanske Stift i Bo, Sierra Leone

Mission Afrika og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling har konstateret misbrug af midler ved et Danida-finansieret hiv/aids-projekt i Sierra Leone. I samarbejde med kirken er der nu taget tiltag for at sikre tilbagebetaling af midler og for at undgå lignende problemer i fremtiden.

Konkret drejer sagen sig om snyd med udbetaling af rejsediæter og indkøb af diesel til projektets bil. Misbruget drejer sig om 88.500 kroner og blev afdækket i forbindelse med projektbesøg i sommeren 2015.

Mission Afrika og Det Anglikanske Stift (ADB) har nu i fællesskab taget følgende skridt i samråd med DMRU og Danida:
– projektets leder er afskediget og ny leder er udnævnt
– de misbrugte midler er tilbagebetalt
– projektets administration og regnskab følges ekstra tæt i den tilbageværende tid af projektet.
– sommeren 2016 laves en grundig analyse af den administrative og regnskabsmæssige kapacitet ved stiftet
– afhængig af resultatet af denne undersøgelse vil Mission Afrika støtte nødvendige tiltag, eksempelvis uddannelse, for at sikre at kapaciteten til projektadministration øges.
– Mission Afrika starter ikke nye, større udviklingsprojekter ved ADB før vi er sikre på, at kapaciteten til at sikre en god og troværdig projektopfølgning er tilstede.

Mission Afrika er naturligvis kede af en sag som denne, da det for os er helt afgørende at alle midler, uanset om de kommer fra Danida/DMRU eller private givere, anvendes til det formål, som de er givet til.

Korruption og misbrug er midler er ødelæggende for den nødvendige tillid mellem parterne i et projekt, og alle involverede bærer et ansvar for at sikre, at det ikke finder sted. Vi er derfor glade for, at vi gennem denne proces har haft en god dialog med ledelsen af Det Anglikanske Stift i Bo, som er indstillet på at samarbejde om de nævnte tiltag for at sikre, at dette ikke gentager sig.