Mette Swartz er ansat som projektkonsulent til udvikling på genbrugsområdet

Mette Swartz er blevet projektansat i Mission Afrika Genbrug som projektkonsulent. Her skal hun primært arbejde med udvikling af nye logistikmodeller for sortering og med nye projekter, der kan understøtte arbejdet med genbrug. Mission Afrika Genbrug vil i de kommende år afprøve salg via nye platforme.

Med næsten 30 år i kommunikations- og marketingsbranchen er det ikke fremmed for Mette at arbejde med udvikling og iværksætteri. Hun er vant til at tænke nyt og har gennem årene været med til at igangsætte projekter.

Mette er uddannet fra journalisthøjskolen i Aarhus og har tidligere arbejdet på dagblade, i organisationer og i kommunikationsbranchen. I 2000 startede hun sit eget kommunikationsbureau, som hun havde i 14 år. Her var Mission Afrika (dengang Sudanmissionen) en af hendes første kunder.

I 2014 blev Mette og hendes mand Claus udsendt af Mission Afrika til Cypern for at arbejde for satellit-tv-stationen SAT-7, som sender tv til Mellemøsten, Tyrkiet og Nordafrika. I 5 år var hun international kommunikations- og marketingchef. Det er en tid som har formet hende både åndeligt og personligt: ”Jeg så verden med nye briller. Jeg lærte at sætte større pris på alt, hvad jeg har og tænke mere ’simple living’.”

Det er ikke uden grund, at Mette er blevet ansat på genbrugsområdet. Sammen med Claus har de haft egen tøjbutik, hvor Mette udviklede sine evner for indretning, design og æstetik.
”Min drøm har altid været at skulle stå i en genbrugsbutik, når jeg blev pensionist. Genbrug fascinerer mig, men hvorfor vente, når jeg får chancen nu.”

Tidligere i sit samarbejde med Sudanmissionen var Mette i flere afrikanske lande. Her fik hun hjerte for Afrika. ”I genbrug er vi sat i verden for at sørge for økonomi, så missionen lykkes. Modellen er underordnet, så længe det er med til at fordre mission ude i verden. Det har altid drevet mig at være med til at forandre, så verden kan blive et bedre sted,” slutter Mette.