Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mission Afrika deltog i åbningen af et nyt kontaktforum

Med et nyt tiltag ønsker regeringen at sætte et særligt fokus på religions- og trosfrihed.

Mission Afrika deltog i åbningen af et nyt kontaktforum

 

Der er med Finansloven for 2018 lagt op til en særlig dansk indsats for religions- og trosfrihed med fokus på forfølgelse og marginalisering af religiøse mindretal, herunder kristne mindretal.

Som et led i denne plan har regeringen netop søsat et såkaldt ”kontaktforum” for relevante foreninger, netværk og organisationer. Formålet med det nye forum er samarbejde og erfaringsudveksling.

Mission Afrika, repræsenteret ved generalsekretær Peter Fischer-Nielsen, deltog i åbningen, der fandt sted i Eigtveds Pakhus ved Udenrigsministeriet onsdag den 10. januar 2018.

”Det er meget glædeligt, at regeringen har valgt at invitere til samarbejde og erfaringsudveksling med de mange danske organisationer – herunder Mission Afrika – der arbejder i lande, hvor kristne og andre religiøse minoriteter står i vanskelige situationer eller oplever direkte forfølgelse. Mange steder i verden er situationen for kristne og andre religiøse minoriteter blevet værre i de senere år. Det oplever vi også i relationen med Mission Afrikas samarbejdspartnere. Det er en stor opgave at ændre på udviklingen, og det er nødvendigt at alle gode kræfter arbejder sammen!” siger Peter Fischer-Nielsen.

Generalsekretæren påpeger endvidere, at de gode løsninger kræver lydhørhed over for de berørte grupper.

“Det er vigtigt, at vi bliver ved med at lytte til vores partnere og spørge dem, hvordan vi bedst kan hjælpe og støtte dem i de situationer og udfordringer, som de står i på dette område,” siger han.

Regeringens indsats vil blandt andet fokusere på Danmarks nærområde, navnlig Mellemøsten og Nordafrika, kvinders rettigheder og et styrket internationalt samarbejde om religions- og trosfrihed.

Læs mere om regeringens tiltag