Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mission Afrika Elsker Kvinder

Kvinder er vejen til succes, når det handler om udviklingsarbejde i Afrika. Vi samarbejder med Mothers' Union, der uddanner kvinder i Sierra Leone

Mission Afrika Elsker Kvinder

De er flittige, de er ansvarlige, de er omsorgsfulde, og de er økonomisk bevidste.

Der kan siges meget godt om kvinder, men noget af det vigtigste er, at de er vejen til succes, når det handler om et sundt udviklingsarbejde i Afrika.

Mission Afrika ved, hvor meget det gavner, at især kvinder får en god uddannelse. Derfor samarbejder vi med partnere i både Centralafrika, Mali og Sierra Leone om projekter, der bakker op om en god fremtid for kvinder.

Et af de projekter er Mothers’ Union i Sierra Leone, der organiserer læse- og skrivegrupper for kvinder i alle aldre. I mange familier i Sierra Leone er det drengene, der bliver sendt i skole, og pigerne, der skal gå i marken, hvis der ikke er penge nok. Og af dem, der faktisk kommer i skole, forlader mange den tidligt på grund af uplanlagt graviditet eller sygdom i familien.

Derfor hjælper den anglikanske kirke i Sierra Leone med at lære kvinder at læse og skrive ved at samle dem i grupper og undervise dem rundt omkring i landsbyerne.

Uddannelse giver selvtillid

En af de stærkeste kræfter i Mothers’ Union er Katumu Fonnie, der er uddannet lærer. Hun rejser utrætteligt rundt i den anglikanske kirkes stift i det sydlige Sierra Leone for at vejlede nye lærere, der kan undervise piger og kvinder i at læse og skrive.

”En bivirkning ved kvindernes manglende uddannelse er, at de ikke tør udtrykke sig i offentligheden. Mange må i øvrigt heller ikke for deres mænd. Med dette uddannelsesprogram får kvinderne mere selvtillid, og det betyder, at de i højere grad tør udtrykke deres mening i lokalsamfundene. De føler, de kan noget nu, og de bliver bakket op af deres medsøstre,” siger Katumu Fonnie.

Mission Afrika støtter undervisningen økonomisk, men er også med efterfølgende, når kvinderne har været i en læsegruppe i et år. Vi donerer penge, som gruppen sammen kan bruge på at investere i dyrkningen af en mark eller lignende. På den måde holder gruppen sammen, de bliver ved med at studere, og der bliver knyttet fællesskaber, som gavner hele landsbyen.

Denne uge er der Women Deliver konference i København, hvor en række talere lige fra Kronprinsesse Mary til Melinda Gates sætte fokus på kvinders rettigheder, sundhed og uddannelse i anledningen af FN’s nye verdensmål.

Hvis du vil støtte op om arbejdet blandt kvinder, kan du læse mere om Mothers’ Union eller donere her:

Støt Mothers’ Union i Sierra Leone nu

 

Philip Christoffersen
Journalist

Philip er barselsvikar for Anne Sofie Bitsch frem til sommeren 2017