fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mission Afrika Genbrug: Vi gør en enorm forskel for mange mennesker

360 frivillige genbrugsmedarbejdere har over de seneste uger været til genbrugsstævner rundt omkring i landet for at høre, om alt det gode, pengene går til.

Mission Afrika Genbrug: Vi gør en enorm forskel for mange mennesker

Mission Afrika arbejder i lande, hvor det er hårdt at leve. I Den Centralafrikanske Republik er uddannelsessektoren presset helt i bund. I Sierra Leone er man stadig ved at komme sig efter ebola-udbruddet i 2014. Og i det Nordøstlige Nigeria har terrorister gjort livet surt for millioner af både kristne og muslimer.

”Men alle de udfordringer og problemer, der er i disse lande, gør samtidig også, at der et utroligt meningsfyldt at være engageret i netop disse lande. Vores hjælp gør en enorm forskel for mange mennesker.” Sådan lød generalsekretær Peter Fischer-Nielsens budskab i den indledning han holdt til de fem genbrugsstævner, der i maj fandt sted rundt omkring i landet.

Her var i alt 360 frivillige genbrugsmedarbejdere mødt op for at sparre med hinanden, spise og synge sammen og høre om arbejdet ude i verden.

”Med penge fra blandt andet genbrug har vi i år kunnet sende 607 børn i skole i Den Centralafrikanske Republik,” fortsatte Peter Fischer-Nielsen.

Økonomien har det OK

Det går godt i Mission Afrika Genbrug, og der er sket meget på udvklingsfronten i det forgangne år. Nye nichebutikker, test med MobilePay, Dankort i næsten alle butikker og ens logoer på Mission Afrikas butikker i hele landet er noget af det, der er blevet arbejdet med.

Derudover har de 74 Mission Afrika genbrugsbutikker på et år genereret et overskud på 9,5 millioner kroner. Penge, der går til alle de aktiviteter, som Mission Afrika har gang i ude i verden, og som udgør langt over halvdelen af alle de penge, som Mission Afrika indsamler på et år.

Men det er dog en halv million mindre end sidste år, hvilket skyldes, at konkurrencen er blevet hårdere på genbrugsfronten i Danmark, forklarede Peter Fischer-Nielsen på stævnet. Omkring halvdelen af butikkerne har fremgang, mens den anden halvdel er gået tilbage.

”Vi skal være opmærksomme på, at det ikke ender i en nedadgående kurve,” sagde Peter Fischer-Nielsen. Dog understregede han, at et gennemsnit på omkring 129 kroner pr butik ikke er at kimse af:

”Det er stadig et flot resultat. Tusind tak for indsatsen.”

Tid til workshops

På stævnerne var der workshops, hvor deltagerne havde mulighed for at blive inspireret på forskellige områder. I Avedøre kunne man høre om bøger og musik, vurdering, udsmykning af butikken og Facebook, mens der i Herning var mulighed for at spille Fattigdom på Spil.

”Der må ikke stå ’gamle bøger 5 kroner’, det må man aldrig skrive,” lød det blandt andet fra Søren Steen fra butikken i Ryesgade til workshoppen om bøger. Man skal i stedet være bevidst om, hvilke bøger man sælger og indeksere dem efter ordentlige kategorier og priser. Selvom man for eksempel får en ny Jussi Adler-Olsen bog ind, kan man ikke sælge den for mere end 30 kroner, forklarede han. Den er nemlig trykt ”i en million eksemplarer,” og den er nem at få fat i.

Derudover kom Udviklingskoordinator Hanne Fornitz også med et godt råd:

“Vi er gode til at skabe en hyggelig og god atmosfære i butikkerne, men tag på besøg i de andre genbrugsbutikker i jeres by eller naboby. Der er masser af inspiration at hente.”

Mission Afrika siger tak til alle de 2210 frivillige, der er med til at støtte arbejdet med deres tid og engagement.


Er du frivillig i Mission Afrika Genbrug?

Så har vi oprettet en gruppe, som kan blive medlem af. Du kan finde den lige her:

https://www.facebook.com/groups/frivilligeimissionafrikagenbrug/?fref=ts


Herunder kan du se billeder fra stævnet i Avedøre: