Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mission Afrika har fået en ny generalsekretær

Peter Fischer-Nielsen har overtaget posten som generalsekretær i Mission Afrika efter Kristian R. Skovmose.

Mission Afrika har fået en ny generalsekretær

Mission Afrikas bestyrelse har netop ansat den 38-årige Peter Fischer-Nielsen i stillingen som generalsekretær.

Peter Fischer-Nielsen er uddannet religionssociolog og har en ph.d.-grad i teologi. I 2013 blev han ansat som vicegeneralsekretær i Mission Afrika og har nu sagt ja til at fortsætte som generalsekretær.

”I bestyrelsen tror vi, at Peter Fischer-Nielsen er den helt rigtige leder for Mission Afrika i de kommende år. Han er dygtig til mange ting, men særligt til at inddrage andre mennesker og bruge deres kompetencer på den bedst mulige måde. Samtidig er han strategisk stærk og evner at have overblik over meget på en gang,” siger bestyrelsesformand Anne Mie Skak Johanson.

Blå bog: Peter Fischer-Nielsen

  • Født i 1976
  • Bosiddende nær Ans i Midtjylland med sin hustru Bente Fischer-Nielsen og tre børn på 7, 11 og 12 år
  • Uddannet religionssociolog med ph.d. i teologi
  • Har tidligere arbejdet som blandt andet leder af Kristent Informations- og Videnscenter for Islam (KIVIK) og som kommunikationschef for KirkeWeb
  • Har desuden været formand for Bibelselskabets stiftsudvalg i Aarhus Stift, medlem af Bibelselskabets repræsentantskab og medlem af Center for SamtidsReligion, Aarhus Universitet

I spidsen for et kursskifte
I marts måned offentliggjorde Mission Afrikas bestyrelse, at Mission Afrika i fremtiden skal være en mere netværksbaseret organisation. Peter Fischer-Nielsen er tiltænkt en nøglerolle i forbindelse med formulering og implementering af kursskiftet.

”En af mine hovedopgaver i den nærmeste fremtid er at være med til at sørge for, at Mission Afrika strategisk tager de rigtige skridt i processen med at formulere nye strategier for netværksarbejdet og det internationale arbejde. Samtidig ser jeg det som en vigtig opgave at være synlig og tilgængelig for alle, der vil noget med Mission Afrika – ikke mindst for de mange mennesker, der lægger tid, kræfter og økonomi i Mission Afrikas daglige virke. Og så skal jeg selvfølgelig være leder for medarbejderne og sikre, at alle har det bedst mulige udgangspunkt for at løfte deres opgaver på en god måde,” siger Peter Fischer-Nielsen.

Peter Fischer-Nielsen har tidligere været leder af Kristent Informations- og Videnscenter om Islam og Kristendom (KIVIK) og kommunikationschef i KirkeWeb. Desuden har han været formand for Bibelselskabets stiftsudvalg i Aarhus Stift samt medlem af stiftsudvalget for islam og kristendom.

Privat er Peter Fischer-Nielsen gift med Bente Fischer-Nielsen og har tre hjemmeboende børn.

Læs: Ny general: Jeg ser frem til at møde menneskerne bag kirkerne