Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mission Afrika skal have ny generalsekretær

Peter Fischer-Nielsen stopper som generalsekretær i Mission Afrika for at blive præst i folkekirken. Bestyrelsen søger ny generalsekretær, der kan videreudvikle Mission Afrikas arbejde i Afrika, Mellemøsten og Danmark.

Mission Afrika skal have ny generalsekretær

Peter Fischer-Nielsen er blevet indstillet til et præsteembede i folkekirken den 1. juni 2018. Derfor stopper han som generalsekretær i Mission Afrika. Peter Fischer-Nielsen har været ansat i Mission Afrika i 5 år, de seneste 3 år som generalsekretær.

Missionsorganisation i det 21. århundrede
– Mission Afrika har under Peter Fischer-Nielsens ledelse taget vigtige skridt i retning af at blive en missionsorganisation, der passer til det 21. århundrede, og hvor missions- og udviklingsprojekter udføres i tæt samarbejde mellem partnere i Afrika og Mellemøsten og medarbejdere og frivillige i Danmark. Han har også været med til at sætte mission på dagsordenen og inspirere til tværkulturelle aktiviteter herhjemme, siger Mission Afrikas bestyrelsesformand, Anne Mie Skak Johanson. – Desuden har Peter evnet at skabe et godt arbejdsmiljø og en god teamfølelse blandt ansatte og frivillige i organisationen, tilføjer hun.

Missionsarbejdet videreudvikles
Mission Afrika samarbejder med kirker og organisationer i Afrika og Mellemøsten om at sprede det kristne budskab og skabe fred og udvikling. En ny generalsekretær skal videreudvikle det gode samarbejde til gavn for mennesker i Cameroun, Centralafrika, Nigeria, Mali, Sierra Leone, samt Nordafrika og Mellemøsten. Og personen skal også fremme det globale udsyn i kirken herhjemme.
– Det er naturligvis altid tungt med et generalsekretærskifte. Vi er rigtig glade for Peters indsats i Mission Afrika, men kan godt forstå, at han vil prøve kræfter med præstejobbet, som jo også er missionsarbejde – bare i en anden sammenhæng, siger Anne Mie Skak Johanson.
Imens vil Mission Afrika arbejde ufortrødent videre mod at opfylde organisationens formål.

En ny generalsekretær skal booste missionsarbejdet
Og formålet er klokkeklart:
– Vi vil mission! Vi vil samarbejde med vores partnere i syd om at sprede evangeliet og løfte lokalsamfundene. Og vi vil også sætte mission på kirkens dagsorden, så vi ikke fortaber os i vores eget herhjemme. At viderebringe Guds velsignelse er så vigtig en dagsorden.
Hun pointerer:
– Derfor søger vi nu en ny generalsekretær, der kan videreføre det gode arbejde efter Peter Fischer-Nielsen, altså en som kan booste missionsarbejdet og se værdien i at samarbejde med kirker i en anderledes kultur end vores egen.

Lærerigt og inspirerende at arbejde for Mission Afrika
Peter Fischer-Nielsen ser tilbage på fem gode år i Mission Afrika:
– Jeg har været meget glad for at arbejde i Mission Afrika. Det har været gode og lærerige år i samarbejde med bestyrelse, medarbejdere og frivillige. Det er inspirerende at være en del af et så stærkt, givende og kompetent arbejdsfællesskab!
Men nu venter nye udfordringer:
– Siden jeg afsluttede mine præstestudier, har jeg haft lyst til at prøve kræfter med et præstejob. Og det job, som jeg er blevet indstillet til af biskop og menighedsråd ser meget spændende ud. Og da folkekirkens mission også retter sig mod Afrika, håber jeg på et fortsat godt samarbejde med Mission Afrika, når jeg skifter til præstegerningen.
Mission Afrikas bestyrelse har nu opslået stillingen som generalsekretær og håber at finde den rette person til den vigtige opgave inden sommerferien.

Læs stillingsopslaget her.