fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mission Afrikas nye formand vil styrke netværkets engagement

”Som bestyrelse skal vi finde ud af, hvordan vi kan engagere vores netværk og partnere i Danmark og Afrika i mission, selvom konflikter i Afrika besværliggør udveksling,” siger Anne Mie Skak Johanson, ny formand i Mission Afrika.

Mission Afrikas nye formand vil styrke netværkets engagement

Anne Mie Skak Johanson er 48 år og ny formand for Mission Afrika

Anne Mie Skak Johanson, sognepræst i Tyrstrup-Hjerndrup Pastorat i Haderslev, er ny bestyrelsesformand for den folkekirkelige missionsorganisation Mission Afrika.

Det blev offentliggjort foran 164 deltagere på organisationens års- og repræsentantskabsmøde, der løb af stablen den 13. september 2014.

Den 48-årige kvinde fra Odder er valgt af bestyrelsen, efter Mission Afrikas tidligere formand, sognepræst Thomas Hansen, valgte at trække sig fra formandsstolen og fortsætte som menigt bestyrelsesmedlem.

Netværk i fokus

For Anne Mie Skak Johanson skal mission og Mission Afrikas netværk være i fokus.

”Jeg bliver tilfreds som formand, hvis det går missionen godt. Det betyder, at jeg – sammen med det team, som bestyrelsen er – vil forsøge at føre Mission Afrika frem i en positiv retning, så vi fortsat bliver ved med at være en missionsorganisation, som det er attraktivt for vores bagland og for vores netværk at være en del af,” siger hun.

Samtidig ser den nye formand frem til at gribe fat om de udfordringer, som et konfliktramt Vestafrika kaster af sig.

”Vi står i en ny tid som missionsorganisation. Mange af vore partnerlande er i øjeblikket præget af konflikter, der vanskeliggør udveksling mellem Danmark og Afrika. For eksempel kæmper Nigeria og Nordcameroun med terrororganisationen Boko Haram, mens Sierra Leone kæmper med at få styr på en voldsom ebolaepidemi. Som bestyrelse skal vi finde ud af, hvordan vi kan udvikle og engagere vores netværk og partnere i Danmark og Afrika i mission, selvom konflikter i Afrika besværliggør udveksling,” siger Anne Mie Skak Johanson.

Anne Mie Skak Johanson træder ind som formand i Mission Afrikas bestyrelse med flere bestyrelsesposter, organisationserfaring og 12 års præsteembedserfaring i bagagen. Privat er hun gift med Leif Johanson, præst i Odder Frimenighed.