Tre stærke ord viser vejen frem.

Som erstatning af 2020-visionen blev en ny visionsproces startet i 2019. Vi kom godt i gang med møder og samtaler, men løb ind i en corona-pandemi. Nu er Vision 2026 imidlertid klar og godkendt af bestyrelsen og fremlagt for repræsentantskabet.

”Det, vi har ønsket med vores visionsproces, er at blive bevidste om, hvordan vores historie har formet os og blive helt skarpe på, hvad vi er sat i verden for at gøre,” siger Mission Afrikas formand Anne Mie Skak Johanson.
”Det en spændende proces, når man skal skære ind til benet. Man skal virkelig tænke sig om,” tilføjer hun. ”En vision må ikke bare hives ud af den blå luft, der skal være en stærk forbindelse til det, vi allerede er, det vi kan, og det vi ønsker at blive bedre til.”

Mange interesser skal balanceres
”For at få det bedste på bordet, sammensatte vi en gruppe med forskellige interesser og ekspertiseområder for at arbejde med at formulere visionen. Der blev rørt godt rundt i gryden, for der blev løbende indkaldt andre dygtige mennesker til at bidrage. Vi har alle vores særinteresser og ting, vi brænder for. Vi har alle måttet give og tage,” siger Anne Mie Skak Johanson.
Til sidst satte en lille intenst-arbejdende gruppe, bestående af generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge, formand Anne Mie Skak Johanson og formidler Orla Fredensborg Møller, sig sammen for at uddrage essensen af processen.
”Undervejs har der været utroligt mange plusord, som vi nu har samlet til de tre ord – og tre underpunkter til hver – som vi føler, rammer hvem Mission Afrika er, og hvad vi gerne vil,” siger Anne Mie Skak Johanson.

Læs mere om visionen her >>

Flere nyheder