Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mød en missionær fra Afrika til Afrika

Souley fra Cameroun er missionær i Mali sammen med sin familie. Og arbejdet vokser. Byens borgmester er endda blevet kristen og kommer nu i kirken.

Mød en missionær fra Afrika til Afrika

Det er nu 10 år siden Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun sendte de første missionærer af sted til det overvejende muslimske Mali med støtte fra Mission Afrika. En af missionærerne er Souley Manou, der er gift med Tibara Rahilou, som han har seks børn sammen med.

Hør Souley fortælle om arbejdet her:

Missionsarbejdet består i både at forkynde og vise værdierne i evangeliet. Således prædiker Souley Manou og viser Jesus-filmen. Men samtidig tager han sig også af de mennesker, der kommer til hans dør for at bede om hjælp.

En dag skulle en dreng på hospitalet, men familien havde ikke råd. Så her måtte Souley Manou betale. En anden dreng havde ingen skolematerialer at gøre godt med i skolen. Også her trådte Souley Manou til.

Og arbejdet bærer frugt. Ikke blot er kirken vokset, men byens borgmester er også blevet kristen.
Det var en længere proces. Han hed Muhammed og havde svært ved at forene sig med at skulle være kristen og fortælle dette til omverdenen. Soulay og Muhammed havde mange lange samtaler om det, og nu er borgmesteren trofast og meget engageret i kirken.

Læs mere om missionsarbejdet i Mali.

Men hvordan ser Souley Manous hverdag ud som missionær?

Han arbejder primært med at udbrede evangeliet i hjembyen Djokeli og i hele Bamafalo området. Her viser han en film om Jesu liv, prædiker, samtaler, underviser i at være en Jesu discipel og følger op.

Hans kone Tibara Rahilou er også involveret. Hun arbejder blandt andet med søndagsskolen og kvindegrupperne i kirkerne. Hun laver også sæbe og underviser andre kvinder i at lave sæbe.

Samtidig hjælper missionærfamilien de fattige i byen, der ofte kommer til deres dør for at bede om hjælp. De vurderer så, om de skal uddele kontanter eller give noget mad til dem, der kommer. For at være en del af det lokale samfund, giver de bryllupsgaver til nygifte og til dem, der netop har født. De giver også gaver i forbindelse med begravelser. På den måde lærer folk dem at kende som nogle, der engagerer sig og skaber relationer.

– Jeg er meget begejstret for mit arbejde og den mulighed, jeg har for at være en del af Guds mission og vise kærlighed, siger Souley Manou.

Han kom til den lille by Djokeli for snart 10 år siden. Kirken er vokset meget, og de har netop bygget en ny og større kirke.

Souley Manou er ikke blot missionær; han er også landmand. I haven har han store mængder løg liggende, og her gror han blandt andet kartofler, som han har med fra Cameroun. Det er en særlig sort, der gror godt og er meget nærende. Den deler han glad ud af, og fortæller stolt, at den nu kan findes i store dele af Mali.

Hanna Rosenlund Meilandt
Partnerkoordinator og medarbejderrepræsentant