Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Muslimske Andreas oplevede fred i kirken

Tyrkiske Andreas voksede op i en streng muslimsk familie. Sidste år blev han døbt i den katolske kirke og arbejder i dag på SAT-7 TÜRK’s seerredaktion.

Muslimske Andreas oplevede fred i kirken

Mission Afrikas udsendte til SAT-7, Mette Schwarz, har netop besøgt teamet bag SAT-7 TÜRK i Tyrkiet. Medarbejdernes begejstring og passion imponerede den danske kommunikationschef, der har sin daglige gang på SAT-7 på Cypern:

– Der er mange i det meget lille tyrkiske team, som virkelig kæmper for tv-stationen. Man kan også mærke, at de har et helt særligt fællesskab – at de er én stor familie, erfarer hun.

Læs mere om Mette Swartz her.

Konservativ muslim
En af de medarbejdere, der gjorde særligt indtryk var den 19-årige Andreas. Andreas voksede op i en streng konservativ muslimsk familie. Som barn havde han ikke lov til at gå ud, og derfor læste han meget.

– Da han når omkring 11-12-årsalderen, begynder han at stille mange spørgsmål og blive optaget af ”Hvad er meningen med livet?”, filosofi og af andre religioner. På en eller anden måde får han opsnuset en del på internettet og læser om det, fortæller Mette Schwarz.

Uforklarlig fred i kirken
En dag går Andreas med sin far forbi en katolsk kirke. Faren tager ham med ind i kirken – i dag er Andreas overbevist om, at Gud brugte faren til at lede Andreas hen mod Jesus. Da de kommer ind i kirken, oplever han at møde noget, han ikke har mødt før.

– Han møder en fred og oplever, at der er noget, som han ikke kan forklare, fortæller Schwarz.

Den oplevelse får Andreas til at søge tilbage til kirken. Her kommer han i snak med kirketjeneren, og fortæller ham, at han er glad for at læse.

Læste i Bibelen
– Kirketjeneren giver ham en masse bøger og en Bibel at læse. Ved at læse alle de her bøger, kommer han til tro, og han er ikke mere en 12 år gammel. Han er fuldstændig overbevist om, at Jesus er hans frelser, lyder det begejstret fra kommunikationschefen.

Efterfølgende begyndte Andreas i et oplæringsforløb i den katolske kirke, som kulminerede i, at han blev døbt og tog det kristne navn ”Andreas” i 2018.

Tæt kontakt med seerne
I dag arbejder Andreas med ”Audience Relations”.

Læs mere om SAT-7 her.

I seerredaktionen er han i tæt kontakt med tv-stationens seere. Dermed har han allerede et stort ansvar, sin unge alder taget i betragtning:

– Man skulle tro, han var meget ældre. Man kan mærke i dag, at han er meget vis og har stor indsigt, konkluderer Mette Schwarz, der heller ikke er i tvivl om, at Andreas i dag udfører et godt og vigtigt stykke arbejde for SAT-7 TÜRK og ikke mindst kanalens seere.

Modelfoto foroven fra Pixabay.com.

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu