fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nekrolog: Elizabeth Kodio

Det er med tungt hjerte vi modtog beskeden om at Elizabeth Kodio døde tirsdag 6. oktober.

Elizabeth var leder af udviklingsafdelingen hos den lutherske brødremission i Mali (MFLM), hvor hun havde ansvaret for de diakonale projekter og de andre ansatte i afdelingen.

Elizabeth blev ansat i 2012, til at stå for pilotprojektet med uddannelse af kvinder i Dangassa og kunne her også undervise dem i gedehold og kompostproduktion. Hun kom ind fra siden, og overraskede meget positivt til hendes jobsamtale, hvor hun kunne fremvise erfaring og uddannelse inden for veterinærmedicin og derfor virkelig kunne gøre en forskel for de kvinder, hun skulle arbejde med.

Hun kom ind i MFLM, en ny organisation, og nød hurtigt stor agtelse blandt hendes kollegaer, missionærerne fra Cameroun. Som kvinde har hun på en særlig måde kunnet tale kvindernes sager og gå ind i deres problemstillinger. Projektet er under hende vokset til at hjælpe mere end 1000 kvinder i Mali foruden de andre projekter hun har stået for.

Vi har kendt Elizabeth som en meget dygtig og ihærdig kvinde, der arbejdede grundigt med sine opgaver og hjalp med at korrigere kulturelle misforståelser med et smil. Hun talte passioneret til de lokale kvinder i projektet og havde en evne til at motivere dem og tale til deres drømme. I vores arbejde havde hun altid stort fokus på at kvinderne skulle høres og inddrages i projekterne, og det var tydeligt at hun er vellidt og velrespekteret for sit arbejde.

Vi havde også glæden af hendes besøg i Danmark i marts 2020, hvor hun besøgte flere af de frivillige i Danmark til stor inspiration. Hun var blandt andet meget imponeret over det store arbejde, der lægges af frivillige i de genbrugsbutikker, som hun besøgte.

Elizabeth havde været syg i en længere periode med vand i lungerne og har været til udtapning flere gange. Efter sommeren fik hun konstateret brystkræft og skulle efter planen starte på kemobehandling snarest. Men om morgenen tirsdag d. 6. oktober, gav hendes krop op, og hun gik bort.

Elizabeth har været en dygtig kollega og en varm ven af Mission Afrika. Hun vil blive savnet.

Æret være hende minde.

Elizabeth Kodio epse Saye blev født i 1968 og døde 6. oktober 2020 – hun blev 52 år gammel. Hun efterlader sig sin mand, Zakarias og en lille datter på 10 år, Elizabeth jr.

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”