Ulla Pedersen (1940 – 2021) rejste til Nigeria i 1999 sammen med sin mand Bøje Pedersen, som skulle være leder af værkstedsskolen i Numan. Ulla var venlig og åben over for alle, og da hun ret hurtigt blev god til Hausa var hun vellidt blandt afrikanerne – ikke mindst dem på hovedkvarterets compound, som ofte opsøgte hende for en god snak.

Hun fik ansvaret for fulaniarbejdets økonomi, da medarbejderne der var rejst hjem. Når pakkerne kom fra Danmark med de mange strikkede trøjer og bukser til fødeklinikkerne, var det Ullas ansvar, at de blev fordelt.

I 2003 var der et stort sammenstød mellem fulaner og yungurfolk i Dumne området, hvor mange blev slået ihjel, og andre mistede deres hus og ejendom. Her kom der en speciel nødhjælpspakke fra DMR- U, hvor Ulla og Bøje var ansvarlige for lokalt indkøbte bidrag. Det blev til 3500 stk. tøj og 1100 sandaler til specielt børnene. Det blev fordelt i samarbejde med nødhjælps komiteen, og de fik også købt 400 sække korn a 100 kg, så det blev en rigtig god hjælp til lokalbefolkningen, der havde lidt så meget.

Ulla blev i Danmark i 2004, mens Bøje tog et år mere derude. Men her var hun også aktiv, idet hun var en af drivkræfterne i at få en genbrugsforretning oprettet i Sorø.

De sidste år har været plaget af sygdom. Gud har taget hende hjem, og vi er taknemmelige for Ullas store tjeneste.

Ære være Ullas minde.

KLIK OG LÆS FLERE ARTIKLER