fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nigeria: Blandede reaktioner, når nogen vil være kristen

Når Sadabas indbyggere vil være kristne, møder de protest fra deres muslimske nærmiljø. Men den lokale lutherske kirke har generelt gode relationer til de andre trossamfund i byen.

Nigeria: Blandede reaktioner, når nogen vil være kristen

Religionsfrihed er både frihed til at dyrke sin religion og til at skifte religion. Det fremgår af FN’s menneskerettighedserklæring paragraf 18.

Men den ret er ikke trængt helt igennem i Nigerias yderområder. Flere vidnesbyrd fra Nigerias evangelister vidner om betydelige spændinger i familie og lokalsamfund, når en person vil konvertere fra islam til kristendom.

Og her må evangelisten trøste og rådgive, så freden så vidt muligt bevares.

Truet af lokale
Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) arbejder blandt andet i byen Sadaba i Pai missionsdistrikt, hvor evangelist Joseph Loni leder en lille menighed. Han fortæller om konvertitten Safiya Amos (billedet), der kommer fra en muslimsk familie, men blev forelsket i en kristen mand.

– Mine forældre nægtede først at lade mig blive gift med manden, men jeg insisterede og sagde også, at jeg ville være kristen. Jeg deltog i kirken, men havde det svært. Det blev ikke lettere af, at min mands niece Sadiya kom og sagde, at hun også ville være kristen. Folk i lokalsamfundet protesterede og truede os, alt imens evangelisten opmuntrede os. Sadiya er nu ved at lære og læse, og jeg bliver snart døbt. Jeg er glad for at være kristen, fortæller Safiya.

Hjerteligt forhold
Selv om der er spændinger ind imellem, lever den kristne menighed i fred med sine muslimske naboer.

– Forhold til andre troende tro er hjerteligt, fortæller evangelist Jospeh Loni og uddyber:

– Vi besøger hinanden, og indimellem kommer de til vores arrangementer, ligesom vi også besøger deres. Menigheden vokser, fordi mennesker, der ikke har modtaget Kristus, også deltager ved vore gudstjenester. Selvom vi ikke får de ældste i byen til at komme, forhindrer de ikke deres børn i at deltage i kirken, fortæller evangelisten

Fandt lyset i kirken
Det er dog ikke alle voksne, der er er lige tolerante. Unge Zakariya Shagari blev truet af lokalsamfundets muslimer, der ville have ham til at forblive muslim. Men han nægtede at give efter.

– Da mit folk opdagede, at jeg gik ind i kirken, kaldte de mig for deres ledere og opfordrede mig om at vende tilbage til islam. Jeg svarede, at det ville jeg ikke, fordi jeg har fundet lys i kirken.

– Mine forældre tvang mig ikke tilbage til islam, men udenforstående truede mig og sagde, at de vil dræbe mig, hvis jeg ikke kom tilbage. Men jeg er ikke bange for dem.

– Nu får jeg undervisning sammen med andre i katekismen. Snart bliver jeg døbt, og jeg vil ikke gå tilbage. Jeg er glad for at være kristen, og jeg elsker det, kirken gør: synge, spiller tromme og arbejder sammen som en familie, siger Zakariya.