Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nigeria: Kirke presset af pengepræster og islamister

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria er ikke kun presset af flygtningestrømme efter fulani-hyrders angreb på landsbyer. Kirken er også presset af kristen fremgangsteologi og islamisk fundamentalisme.

Nigeria: Kirke presset af pengepræster og islamister

Igen er landsbyer angrebet af nomadehyrder fra fulani-stammen. 120 landsbyboere er dræbt alene i februar og 140 hjem ødelagt.

Men spændinger mellem nomader-hyrder og fastboende bønder er ikke det eneste, der presser Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, som har mistet flere hundrede af sine medlemmer i angrebene de senere år og hvis medlemmer huser mennesker, der har mistet hus og hjem og afgrøder i konflikten.

Læs mere om de seneste angreb her.

Kirken er også klemt mellem pengepræster, der lokker fattige nigerianere i storbyerne, og islamiske fundamentalister i nord, der vil gennemtvinge sharialov.

Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) er resultat af 105 års missionsarbejde, som Mission Afrika igangsatte med lægemissionær Niels Brønnum i 1913. Kirken fortsætter missionsarbejdet gennem 70 evangelister, som Mission Afrika støtter.

Læs mere om Mission Afrikas engagement i Nigeria her.

Men kun veluddannede evangelister kan skærene mellem de to modpoler: pengepræster og fundamentalister. Derfor er teologisk uddannelse så vigtig. Og derfor fortjener kirkens 70 evangelister al den støtte, de kan få.

Det siger et brev, som Mission Afrikas generalsekretær netop har sendt til Mission Afrikas bagland.

– Den lutherske kirke har et stærkt pionér-DNA. Derfor er det også opmuntrende at kirkens hårdtarbejdende evangelister har skabt grobund for nye kirkeplantninger helt op i muslimske områder i nordvest – og nu dannes der også flere menigheder i de sydlige stater.

Læs mere om Kristi Lutherske Kirke i Nigeria her.

Men det haster med at opmuntre og styrke de nigerianske evangelisters indsats, skriver han og fortsætter:

– Vores evangelister og menighedsledere arbejder midt i en befolkning, der står splittet mellem tradition og fornyelse. De har brug for et sundt fundament for deres tro. De har brug for at opdage, at Jesus hverken kom for at herske eller berige sig selv. Tværtimod vendte han alt på hovedet, og kom som en tjener, der rækker ud til alle, også dem på samfundets bund.

Nigeria er Afrikas folkerigeste land med en befolkning på cirka 199 mio. Der er over 80 millioner kristne i Nigeria. Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN) har i omegnen af 2,4 mio. medlemmer og har bredt sig fra kirkens fødested i Nordøstnigeria til områder i vest og syd.

Billede øverst: Evangelister i Kristi Lutherske Kirke på kursus for at videreuddanne sig.

Støt Projekt 3007: Nigerias evangelister nu