Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nødhjælp til tørkeramte i Cameroun

Mission Afrika sender 110.000 kroner til Nordcameroun, hvor befolkningen er ramt af hungersnød på grund af klimaforandringer.

Nødhjælp til tørkeramte i Cameroun

Befolkningen i det nordlige Cameroun har de seneste fem år døjet under klimaforandringerne.

Regntiden byder på voldsomme regnskyl, der får floden Longone til at gå over sine bredder og oversvømme landsbyer. I den lange tørtid truer hungersnøden på grund af utilstrækkelig nedbør. Desuden må befolkningen leve under konstant trussel fra terrorbevægelsen Boko Haram.

Især Dargala-distriktet er ramt. Her har tørken udtørret brøndene, og befolkningen må høste vilde bær og frugter for at skaffe mad til deres sultne børn.

Men nu træder Mission Afrika til med akut nødhjælp for at sikre mad til børnene i det hårdest ramte familier.

– Befolkningen sulter og har brug for forsyninger netop nu for at kunne arbejde igennem regntiden og sikre et høstudbytte til næste sæson, siger Mission Afrikas partnerkoordinator Hanna Meilandt, der netop er vendt hjem efter et kort ophold i Cameroun.

Mission Afrika har overført kr. 110.000 kroner til Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun, der skal uddele hirse og majs til 300 familier, ca. 2.000 personer, i seks landsbyer i Dargala-distriktet: Dargala by, Meleme, Yolel, Dargala Kore-do Ouro Mayo og Sitibirili. De fem landsbyer har 5.000 indbyggere tilsammen.

Støt Projekt 3019: Nødhjælp nu