• Skriv cpr. nummer, så er gaven automatisk fradragsberettiget.
 • Her kan du læse, hvordan vi behandler dine data.
 • Hvis der indsamles flere penge, end der er behov for, fordeler vi til lignende projekt.
 1. Bank: 5061-1060018
 2. Giro: (+01) 640 7293
 3. Mobilepay 560 201
 4. Ønsker du skattefradrag, så oplys cpr-nummer. Vi sørger for resten.
 5. Oplys navn, og gerne tlf og adresse, så vi ikke bliver i tvivl, når vi registrerer gaven.
 6. Oplys gerne e-mailadresse, så sparer vi porto og arbejdstid, når vi bekræfter modtagelse. Det gør din gave mere værdifuld.

Vi rykker ud, når katastrofen rammer

 • Krig og terrorhandlinger: flygtninge

 • Naturkatastrofer: hungersnød og hjemløshed

Du kan være med til at redde menneskeliv

Tak for enhver gave, der gør, at vi kan redde liv.
Mission Afrika kæmper blandt andet for at mennesker skal leve værdigt. Derfor hjælper vi, når vores brødre og søstre i Afrika fortæller, at der er brug for akut nødhjælp.

Vores spidskompetencer

 • Vi når ud, hvor ingen andre er!

 • Vores partnere ved, hvem der har størst behov og hvordan vi bedst kan hjælpe dem

 • Vi hjælper kontinuerligt kirkerne med at øge kapaciteten, så kvaliteten af deres indsats er høj

 • Vi tænker langsigtet – så vidt muligt skal nødhjælpen sikre, at der ikke bliver behov for den igen

Vigtigt af alt… vi er tæt på

Jeg hedder Orla og arbejder i Mission Afrika. Et besøg i Mali gjorde dybt indtryk på mig. Det er et land, der er presset på alle parametre. Hvis du har et par minutter, vil jeg gerne dele en oplevelse, jeg havde – helt tæt på og personligt – i en interimistisk flygtningelejr i udkanten af Bamako.

En ung kvinde sidder i skyggen af et lille overdække bygget af træ og strå. Ved siden af hende ligger hendes to børn, en pige på ca. 7-8 år og en dreng på 2 år. De er begge meget syge. Faktisk har moren det heller ikke for godt. De er flygtet fra deres by på grund af angreb fra jihadister og bor nu i denne lejr for internt fordrevne.

Vi er en lille gruppe, der bliver vist rundt i lejren, der mest består af stråhytter, som er overdækket af presenninger leveret af FN. Her er mennesker i yderste desperation. De har ingenting. Vi er berørte af omstændighederne, men forsøger at holde os neutrale og respektfulde.

Da vi går forbi kvinden med de syge og afkræftede børn, bliver det for meget, og vi standser op. Francois, fra vores partnerkirke i Mali, spørger til den lille families situation. Der er en klinik med en sygeplejerske ikke så langt derfra, men hun har ingen penge og kan ikke få hjælp. Børnene har et stykke bark, en slags naturmedicin, de kan tygge lidt på for at få lindring. Ellers må de vente til sygdommen går over af sig selv.

Vi bliver i gruppen hurtigt enige om, at det ikke ligner, at de kommer sig denne gang. Vi samler de pengesedler, vi har i lommerne sammen, og en af lejrens ledere opfordrer hende til med det samme at begive sig hen til klinikken. 

Tårerne presser sig på, da jeg iagttager den afkræftede pige, der er på min egen datters alder. Denne lille familie har fået hjælp i sidste øjeblik, men rundt omkring os sidder andre i deres hytter og hoster. De venter. På hvad? Fremtiden synes udsigtsløs. 

Heldigvis har Mission Afrika siden sendt 150.000 kr. til netop denne flygtningelejr og forholdene blev forbedret bare en lille smule for de 400 mennesker, takket være gavmilde givere, som dig. Vores samarbejdspartnere er på pletten for at sikre, at midlerne bliver brugt bedst muligt.

Men hvor ville det være godt at kunne hjælpe endnu flere nødstedte mennesker, som lige nu søger ly i Bamako og andre steder, hvor naturkatastrofer eller sekterisk radikalisme skaber flygtningestrømme.

Har du noget ”i lommerne”, du kunne sende afsted? 
Du kan hjælpe en nødstedt lige her.