fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nu er det slut med at sidde på mursten

Mission Afrika har sendt en container afsted med skolemøbler til syv bibelskoler i Nordcameroun.

Nu er det slut med at sidde på mursten

Gode frivillige kræfter, Karlo, Flemming og Aage, pakker møbler til Nordcameroun.

Af Anne Djurhuus, virksomhedspraktikant, og Anne Sofie Bitsch, journalist

I Nordcameroun er det både dyrt og næsten umuligt at skaffe ordentlige skolemøbler. Derfor må de studerende på Den Lutherske Brødrekirkes bibelskoler ofte tage til takke med enten ødelagte stole eller stablede mursten som siddepladser.

I sidste uge pakkede ansatte og frivillige fra Mission Afrika og Dooni-Dooni derfor en stor container med genbrugsskolemøbler, der nu er sendt afsted til syv af Brødrekirkens bibelskoler i Cameroun.

Her lander stolene:

  • Bibelskolen i Kaélé med 94 studerende
  • Bibelskolen i Dolla med 122 studerende
  • Bibelskolen i Gabaraye med 50 studerende
  • Bibelskolen i Madouli med 55 studerende
  • Bibelskolen i Missilia med 60 studerende
  • Bibelskolen i Guidiguis med 70 studerende
  • Bibelskolen i Kai-Kai med 51 studerende
  • Det teologiske institut i Maroua

Én af de frivillige container-pakkere var Flemming Najbjerg, som efter en studietur til Cameroun med Mission Afrika så de elendige forhold for de studerende.

”Der er skoler, hvor der ikke er nogen borde og stole, men kun lige en tavle og et rum. Hvor de selv må medbringe stole. Sådan nogle små ting som at sende møbler kan være skelsættende for dem,” siger han og fortsætter:

”Vi er jo lidt af et overflodssamfund her i Danmark, og jeg har det godt med, at noget af vores overflod kan gå til Afrika og blive brugt der. Også når man ser, hvor taknemmelige camerounerne bliver.”

Mere end stole

Stolene gavner ikke kun komforten for de studerende.

I følge partnerkoordinator Thore Eklund vil bedre skolemøbler også have en psykologisk virkning.

”Det er nemmere at engagere sig i undervisningen, når man sidder komfortabelt. Derudover vil skolemøblerne fra Danmark vise de studerende, at der er interesse for deres studier fra andre steder i verden. Det er et vigtigt led i anderkendelsen af institutterne og skolerne i offentligheden og vil yderligere motivere flere til at søge,” siger han.

Projektet er støttet af Genbrug til Syd (GTS), der administreres af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling. Genbrug til Syd (GTS) finansieres af Udenrigsministeriet og har siden 1975 ydet økonomisk støtte til forsendelser af doneret, brugt udstyr til udviklingslandene. GTS er en del af den danske udviklingsbistand og den danske støtte til civilsamfundet i udviklingslande

Støt Projekt 3014: Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun nu