Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny ærkebiskop valgt i LCCN

Biskop Dr. Musa Panti Filibus er blevet valgt som ny ærkebiskop i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN). Han overtager posten efter Nemuel Babba, der har siddet i 14 år.

Ny ærkebiskop valgt i LCCN

Foto: Facebook/Ozumba Emmanuel Nicodemus

Mission Afrikas ældste partner, LCCN (Kristi Lutherske Kirke i Nigeria), har fået et nyt overhoved.

Det står klart, efter repræsentanter fra kirken i går torsdag har stemt om, hvem der fremadrettet skal have titlen ’ærkebiskop’.

Valget faldt overbevisende på biskop Dr. Musa Panti Filibus, der stillede op mod den nuværende ærkebiskop Nemuel Babba.

Den nye ærkebiskop Musa har siden 2013 været biskop i Mayo Belwa stiftet i Adamawa-staten i det nordøstlige Nigeria. Et forholdsvist ungt stift med 300 menigheder og 60 præster. Men nu skal han altså lede alle kirkens mere end to millioner medlemmer.

Den nuværende ærkebiskop Nemuel Babba var i sommer i Danmark sammen med sin hustru Kaja Nemuel. Her deltog han ved års- og repræsentantskabsmødet i Højbjerg, hvor han blandt andet talte om de forestående ændringer i samarbejdet mellem LCCN og Mission Afrika. Nemuel Babba har været ærkebiskop siden 2002.

Mission Afrikas ledelse og bestyrelse har været i kontakt med LCCN for at lykønske Dr. Musa Panti Filibus med valget og sige tak til Kaja og Nemuel Babba for samarbejdet og ønske dem alt det bedste for fremtiden.