Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Ny genbrugsbutik med speciale i alt til børn

Børnedrømme hedder en ny nichegenbrugsbutik, der lige er åbnet på Silkeborgvej 52 i Aarhus. Den tidligere "almindelige" genbrugsbutik henvender sig nu primært til småbørnsfamilier. En del af overskuddet skal gå til gadebørn i Cameroun. Lige nu forsøger Mission Afrika at samle en god gruppe frivillige til butikken. Har du lyst til at være med?

 

Butikken hedder Børnedrømme, fordi den både skal være med til at opfylde nogle af de drømme, som nybagte mødre og fædre med små budgetter har for deres nye tilværelse som familie. I butikken vil de kunne finde mange gode ting billigt – børneudstyr, som normalt koster mange penge i de almindelige butikker. Samtidig går overskuddet jo så også til børn i Cameroun, der drømmer om en fremtid med uddannelse og familie.

Lige nu arbejdes der hårdt for at sætte butikken i verden, og det sker med hjælp fra blandt andet Kathrine Toft Petersen og de andre frivillige i projektgruppen Pearls of the Street. Gennem frivilligt arbejde skaffer de midler til at drive børnehjemmet i Cameroun.

Oplevede behovene i Cameroun på nærmeste hold
Kathrine Toft Petersen er begejstret for den nye genbrugsbutik, fordi den giver Pearls of the Street noget konkret og indtægtsskabende at arbejde med herhjemme. Hun var volontør i Cameroun i efteråret 2013, og selvom det er mere end tre år siden, sidder mange oplevelser fra arbejdet med gadedrengene stadig i hende.

Hun fortæller om en oplevelse med en dreng, der hedder Bubber:

På børnehjemmet i Garoua i det nordlige Cameroun bor drengen Bubber. En dag tilbage i 2013 ville han glæde Kathrine Toft Petersen, den danske volontør, som i nogle måneder arbejdede på hjemmet. Han ville købe hende en gave. Men Bubbers sparepenge rakte ikke langt, da han stod nede på markedet. Så hvad det kunne blive til, var en enkelt sok.

Til gengæld blev den overrakt med stor glæde, fordi han med gaven kunne vise sin taknemlighed for relationen med Kathrine. Der findes nok ikke mange danskere, der ville være stolte over, hverken at give eller at modtage en enkelt sok. Men for gadedrengen i Cameroun var sokken en gave givet fra hjertet.

Den enlige sok siger meget om den måde, Mission Afrika driver sine genbrugsbutikker på. Det, som nogle smider ud og regner for ingenting, kan være til stor glæde og gavn for andre. Man kan finde sine skatte blandt andres skrot.

”Det er virkelig svært at glemme sådan en oplevelse. Det har sat nogle spor og gjort indtryk. I dag står man lidt med en uvished om, hvordan det mon går alle børnene. Hvad er deres fremtid? På den ene side vil jeg gerne hjælpe dem, men på den anden side har jeg ikke det store ønske om at rejse til Cameroun igen. Men i det her genbrugsprojekt har jeg en følelse af at kunne gøre en forskel her fra Danmark,” siger Kathrine Toft Petersen.

Nye frivillige til et nyt koncept
En genbrugsbutik, der sælger ting til småbørnsfamilier er en god idé, fordi børn vokser fra tøj og legesager, før det er helt slidt op. Børnetøjet kan doneres i god stand og er oplagt at sælge i en genbrugsbutik. Det er både billigt og bæredygtigt.

Lige nu er Mission Afrika Genbrug i gang med at lede efter frivillige til Børnedrømme. Kunne det være noget for dig at blive en del af den nye børnebutik? Der er brug for alle slags frivillige – både de strukturerede, de kreative og de praktiske.

Klik for at downloade folder om frivillighed i Børnedrømme