fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny netværksgruppe

Når tingene synes at gå mod sommerpause efter en alt for lang corona-nedlukning, popper "nye", brændende frivillige op af mulden.

Ny netværksgruppe
Når man har været sendt ud til arbejde sammen med vore medkristne brødre og søstre i Afrika, ligger det i blodet resten af livet. Det er den netop opståede netværksgruppe et eksempel på.
I sidste uge mødtes de for første gang på hovedkontoret i Højbjerg, for at dele deres drømme og passion for det nord-vestlige Nigeria – Kontagora, hvor de har delt liv og udfordringer med det nigerianske folk.
Poul Martin Aaling Nielsen
“Der er meget store perspektiver i Kontagora, fordi området er kæmpe stort. Kirken har været der siden 1980’erne og Mission Afrika har tidligere været et lille tandhjul. Men der er fortsat mange mennesker, der ikke har hørt om Jesus endnu. Det er lidt ligesom da Sudanmissionen kom til Numan for 108 år siden”, fortæller Poul Martin Aaling Nielsen fra den den såkaldte “Kontagora-netværksgruppe”, og fortsætter:
“Det virkelig er skønt, at vi nu får fulgt op på det arbejde i området, hvor vi står på skuldrene af de tidligere missionærer.”

Nyt drev i organismen
I gamle dage sende missionsorganisationerne missionærer fra Nord til Syd – ledte og fordelte arbejdet. Der er sket meget siden dengang.
“Det er en ny tid og nye måder vi driver mission på”, siger Poul Martin Aaling Nielsen fra Kvaglund kirke i Esbjerg.
“Mission er meget mere blevet en levende organisme, hvor vi frivillige bliver et nyt spændende aspekt. I alle de 20 år, jeg har været involveret i Mission Afrika, har missionen været drevet af hovedorganisationen. Vi glæder os over at være med til det store arbejde i at omforme en solid, gammel organisation, så der fortsat er gejst og ejerskab”.
“Der er virkelig noget drev i hver enkelt medlem i vores gruppe. De kan noget hver især. Det er så vigtigt, at der er fremdrift og velsignelse i tingene. Men det er også godt og vigtigt, at de tunge ting som pengeoverførsler og politikker kan køres af Mission Afrika, så vi kan tonse afsted,” fortæller han.
Allerede for 2½ år siden begyndte nogle af medlemmerne af netværksgruppen drømmearbejdet og havde flere kontakter til Nigeria. “Det er først nu er vi klar til at rykke, for det tager tid i bureaukratiet i Afrika og Danmark. Her er relationerne helt essentielle – også når man skal sende penge ud”, siger Poul Martin.

Netværksorganisation siden 2015
“Det er simpelthen så opmuntrende, når frivillige på den måde stiller sig til rådighed,” fortæller netværksmedarbejder Jakob Stensig Henneberg.
“Vi har flere netværksgrupper både med fokus på temaer som sundhed, men også på lande og områder. Mission Afrika besluttede i 2015 at være en netværksorganisation, hvor hovedkontoret i Århus faciliterer de efterhånden mange gruppers arbejde,” fortæller han og slutter:

“Den nye netværksgruppes primære formål er, at støtte LCCN’s arbejde i Kontagora distrikt i Nord-Nigeria. De har jo en masse lokalkendskab erfaring, indsigt og engagement, så de nemt kan bistå Mission Afrika, LCCN og den lokale distriktsorganisation i Kontagora gennem bøn, indsamling af midler til projekter og herunder udviklingsprojekter, skoler, pionerarbejde m.v. i Kontagora området.”

“Det er bare svært at slippe, fordi en udsendelse til Afrika præger en resten af livet”, fortæller Poul Martin Aalling Nielsen. Han var sammen med sin kone Inger sendt ud for Mission Afrika fra 1999-2001 og i 2007-2011, og har siden haft jævnlig kontakt til deres nigerianske venner. “Det har også haft stor indflydelse på det tværkulturelle arbejde, jeg laver i dag i Folkekirken, hvis ikke jeg havde været afsted”, beretter han.
“Vi kan nu tage officiel kontakt til LCCN for at høre hvilke ting de gerne vil have vi arbejder med, men vi har tidligere erfaringer fra arbejde i Nigeria med brøndboringer, sundhed, opgradering af lokale medarbejdere, renovering og byggeri, støtte til præster og evangelister i muslimske områder og meget andet”, slutter Poul Martin.

Netværksgruppen mødes ca. 4 gange om året, og der er mulighed for at deltage via video/skype og derved give mulighed for deltagelse fra Mission Afrika og LCCN.

Lige nu består gruppen af Hans Christian Krarup, Inge Jørgensen, Egon Olesen, Kirsten Højgaard, Inger og Poul Martin Aalling Nielsen, men alle der deler en passion og ønske om aktivt at være med til strategisk at støtte arbejdet i Kontagora området, kan være med i gruppen. Kontakt Poul Martin, Tlf. 5240 4087 hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Henrik Engelbrekt Refshauge
Generalsekretær

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”