Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny partnerkoordinator: ”Det anderledes” er ikke en sygdom

Clement S. Dachet er 42 år, opvokset i Nigeria og ny partnerkoordinator i Mission Afrika.

Ny partnerkoordinator: ”Det anderledes” er ikke en sygdom   

”Jeg ville helt sikkert vælge at være en afrikaner fra Nigeria, hvis jeg stod foran Gud, og han bad mig om at vælge min identitet,” siger Clement S. Dachet.

”Men jeg er også et menneske med min egen unikke personlighed som andre mennesker,” fortsætter han.

Clement er Mission Afrikas nye partnerkoordinator. Han er født og opvokset i Nigeria, men har boet i Europa siden 2005 og i Danmark siden 2008.

Fakta om Clement

  • Bor i Elev ved Aarhus
  • Gift med Louise. Sammen har de børnene Josefine (7) og Benjamin (5)
  • Medlem af Aarhus Valgmenighed, men kommer også i Elev Kirke
  • Uddannet teolog fra ECWA Theological Seminary (en del af Jos University i Nigeria)
  • Har taget master-uddannelsen Religious Roots of Europe på Aarhus Universitet
  • Har arbejdet tre år som præst ved den nigerianske kirke Evangelical Church Winning All
  • Har arbejdet i Schweiz ved organisationen Youth With A Mission
  • Har arbejdet som Kirke- og Kulturkoordinator i Mission Afrika
  • Har været gæsteunderviser i både Danmark og udland

Trods 12 år i Europa bliver han ofte stadig præsenteret som ”den sorte afrikaner”.

”Jeg er meget stolt af min baggrund og mit fødeland. Nigeria er et dejligt land, der byder på meget mere  end telefonsvindlere og korruption. Men afrikanere er jo ikke ens, ligesom europæere ikke er ens, og nogle gange vil jeg egentlig gerne beskrives ud fra noget andet end min hudfarve,” siger han.

Brok er det ikke et udtryk for. Af natur er Clement positiv. Konstateringen er mere en understregning af det menneskesyn, som Mission Afrikas nye partnerkoordinator ønsker at bringe med sig ind i alle de sammenhænge, han bevæger sig i.

”At leve missionalt er mit kald som menneske. Alle mennesker er skabt af Gud med unikke personligheder. Alle mennesker er værdifulde. Som missionsorganisation er det vores opgave at engagere os i mennesker og på den måde være vidner om Jesu uendelige kærlighed og nåde til mennesker,” siger han.

 Fokus på mødet med mennesker

Sammen med Mission Afrikas øvrige partnerkoordinatorer får Clement ansvaret for Mission Afrikas samarbejde med partnere i Afrika og Mellemøsten. Derudover skal han arbejde tæt sammen med Mission Afrikas danske frivillige om projekter, grupperejser og udsendelse af medarbejdere og volontører.

Netop engagementet med mennesker i forskellige livssituationer og fra forskellige kulturer er noget af det, Clement glæder sig mest til i sit nye arbejde.

””Det anderledes” er ikke en sygdom. Men ”det anderledes” kan give udfordringer og problemer, hvis man ikke bruger tid på at engagere sig for at forstå, dele ud og tage imod. Jeg skal som partnerkoordinator have et særligt fokus på blandt andet kristen-muslimske relationer. I den sammenhæng skal jeg netop turde engagere mig i mennesker med en helt anden tro og en helt anden livsform end min,” siger han og fortsætter:

”Jeg kan lide at træde ind i nye ”kulturelle bokse”, hvor jeg gennem mit engagement kan modtage og videregive læring om livet og Gud. Efterhånden har jeg også fået opbygget nogle særlige kompetencer i forhold til, hvordan man bliver en del af en ny kultur uden at give slip på sine grundlæggende værdier. Jeg håber meget at kunne bruge disse kompetencer i mit arbejde som partnerkoordinator”.

Clement er uddannet teolog fra ECWA Theological Seminary i Nigeria og har siden taget uddannelsen ”The Religious Roots of Europe” på Aarhus Universitet. I Nigeria har han arbejdet som præst og teologisk underviser, og i Danmark har han været med til at stifte det teologiske konsulentfirma Helsyn og været gæsteunderviser på forskellige uddannelsesinstitutioner. Mission Afrika har også tidligere haft fornøjelsen af Clement, da han i en årrække var ansat som Kirke- og Kulturkoordinator.

Han er bosat i Elev ved Aarhus sammen med sin hustru Louise og børnene Josefine og Benjamin.

Giv Clement en varm velkomst i Mission Afrika, når I ser ham!