fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny TV-station

Mission Afrika Genbrug starter egen TV-station.

“Det er en drøm, der endelig går i opfyldelse!” Ordene kommer fra Mission Afrikas formand, Anne Mie Skakmat Johanson, der har været primusmotor i projektet og nok ved hvor brikkerne skal stå. Og Genbrugs leder Bente Pahusk bakker hende op:

Der var trængsel, da de første castingrunder gik i gang til MAGs nye TV-kanal“Det har givet helt ny energi for alle vore frivillige i genbrug, at denne tv-station er opstået. Og det kommer på det helt rigtige tidspunkt, nu hvor alle vore 65 butikker er lukkede ned pga. corona,” fortæller lederen af Mission Afrika Genbrug (MAG).

Generalsekretær Mette Grovmannér fra Brancheorganisationen ISOBRO er begejstret:

“I denne pandemi-tid er det en genial måde at finde nye salgsområder og fange kunderne, der hvor de er. Jeg vil straks bringe idéen videre til Folketinget”.

“Vi har haft rigtig god tid til at afholde casting af, hvem af de 1700 frivillige i genbrug der skulle på skærmen”, fortæller Bente Pahusk. “Kanalen er blevet et samarbejde mellem de unge i MAY (Mission Afrika Youth), der har lavet setuppet med musik og grafik, medens de “ældre” i MAG både skulle finde studieværter, kamerafolk og teknikkere. Det sjoveste var, da vi skulle caste modeller til vores modeshow, der skulle vise genbrugsprodukter. Hold da op, der var run på telefonerne, og du skulle have været med til prøverne. Det var en fest. Næsten lige så sjovt, som at stå ude i butikkerne”, fortæller Bente Pahusk med et bredt smil.

“Jeg har altid vist at vi havde ihærdige frivillige, men vi er virkelig sprunget op i en helt anden liga med TV-stationen. Det kommer også til at betyde, at vi bliver mindre afhængige af vore butikker, i denne coronatid, for vi bruger “pruduct planting”, hvor vi planter vores genbrugsprodukter rundt omkring i studiet og på studieværterne uden folk lægger mærke til det. I den først udsendelse skal værterne sidde i en genbrugssofa fra Nyborg, med et lækkert sofabord fra Aalborg og tøj fra Struer og en vase fra Esbjerg. Det bliver bare en kæmpe succes!,” lover hun.

Rustikt studie

I første omgang starter optagelserne i det tidligere Sudanmissionens kontorer i det gamle Ydre Missions Hus i Christiansfeld.

MAGs nye TV-studie bliver placeret i det tidligere Ydre Mission Hus i Søsterhuset i Christiansfeld

“Vores seeranalyse viser, at segmentet for denne kanal elsker det rustikke look, vi finder hjemme i Æ’feldt,” fortæller næstformanden i Mission Afrika Henning Bækken Larsen. “Samtidigt må det have en genkendelseseffekt for de hundreder af tidligere samarbejdspartnere, der har sat deres ben i det gamle brødremenighedsmiljø”.
En whistleblower har dog lækket informationer til redaktionen om, at næstformanden sammen med generalsekretæren har lagt kanalledelsen under hårdt pres, fordi de gerne ville have flyttet Mission Afrikas hovedkontor tilbage til næstformandens hjemby, som heller ikke ligger langt fra generalens hjem i Kolding. TV-kanalen er bare første skridt i den proces.

Tværkirkelig afstand

Mission Afrikas formand bringer en anden vinkel ind:

Det lykkedes den tidligere generalsekretær Peter Fiskermand på et besøg hos SAT-7 på Cypern at få tændt ild i formandens ønske om at MA skulle have sin egen TV-station.“Hver gang jeg har været på Cypern og besøgt vores partner i SAT-7, har jeg siddet i studiet og tænkt: >So ein ding, müssen ich auch gehaben<. Det er så sejt, at have sit eget TV-studie som missionsselskab!” Kilder tæt på redaktionen vil vide, at det i virkeligheden er den tidligere generalsekretær Peter Fiskermand Nielsen, der står bag kanalen. På et besøg hos SAT-7 på Cypern med formanden lykkedes det ham at få tændt formanden for hans vision om, at Mission Afrika skulle have sin egen TV-station. Men han fik plantet idéen så stilfærdigt og godt, at formanden intet opdagede:

“På Himmelske Dage på heden i Herning var jeg tovholder for de tusinder af mennesker. Siden disse kirkedage har jeg drømt om en måde at samle de kristne igen. Dette bliver en helt ny missionsplatform og et tværkirkeligt projekt, der viser at vi står sammen, selvom vi holder afstand”, fortæller en begejstret Anne Mie Skakmat Johanson.

Generalen trækker i land
Der har dog været en knapt så god side ved TV-kanalen. Den har betydet, at der er et midlertidigt stop for tilgangen af frivillige i genbrug, fordi så mange har tilbudt deres hjælpe.

“Jeg har overvejet at standse dette vanvittige projekt. Det er ikke i Mission Afrikas ånd at nå ud til de yderste dele af Danmark. Vi kæmper for at holde alt arbejde i og omkring Jyllands hovedstad. Dér vil vi gerne give plads til alle, og det er der jo ikke, når man er nødt til at ekskludere nogle frivillige”, fortæller generalsekretær Henrik Englebræk. “Men vi har været nødt til at lukke ned for tilgangen af frivillige, for der er simpelthen ikke plads til flere på toiletterne. Kvinderne skal altid flere ind ad gangen, og de ældre mænd sidder der næsten hele tiden,” slutter generalsekretæren. Han har her d. 1. april rundsendt en skrivelse til bestyrtelsen, hvor han lægger op til at kanalen lukker inden den får vinger.