Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nyhed: Musa Filibus valgt til præsident i Det Lutherske Verdensforbund

Det Lutherske Verdensforbund har fået en ny præsident, og han hedder Musa Panti Filibus og er ærkebiskop i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria.

Nyhed: Musa Filibus valgt til præsident i Det Lutherske Verdensforbund

I Mission Afrika har vi altid arbejdet langsigtet og med fokus på, at vores partnere skal kunne stå selv.

Det må man sige giver mening, for hen over weekenden er ærkebiskoppen i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, Musa Panti Filibus, blevet valgt som præsident for det Lutherske Verdensforbund.

Han kommer fra den kirke, som Mission Afrikas grundlægger Dr. Niels Brønnum var med til at sætte i verden for mere end 100 år siden, og som i dag har vokset sig op over 2 millioner medlemmer. Og nu står Musa Filibus altså i spidsen for de 145 medlemskirker fra hele verden, herunder Den evangeliske-lutherske Folkekirke i Danmark.

Den 13. maj 2017 blev han valgt ind ved en konference i Namibia, som blev afholdt af Det Lutherske Verdensforbund. Det skete på en LWF-konference i Namibia, hvor Musa modtog 274 stemmer ud af 304 mulige fra de delegerede. Det gør ham til den anden afrikanske præsident for forbundet, siden forbundets oprettelse i 1947.

Forud for valget adresserede Musa de delegerede ved at påpege nødvendigheden af, at kirken går forrest i at forebygge radikalisering.

”Jeg ser et stort behov for, at vi kigger på religiøst motiveret vold i verden i dag,” sagde han. Derudover pointerede han, at kirken på tværs af nord og syd må hjælpe hinanden og særligt have fokus på det faldende medlemstal på den nordlige halvkugle.

”Vi har et ansvar for at lytte til hinanden og støtte hinanden i denne kamp,” sagde Musa.

Det er ikke Musa Filibus’ første kontakt med Det Lutherske Verdensforbud, da han fra 2002 til 2010 var område-sekretær i LWF’s missions- og udviklingsafdeling.

Musa Panti Filibus blev valgt til ærkebiskop af LCCN sidste år efter tre år som biskop i Mayo Belwa Stiftet og indsat i februar på et stort kirkemøde i Demsa, Nigeria. Her deltog Axel Schmidt og Vibeke Follmann fra bestyrelsen.

Musa Panti Filibus vil varetage posten som præsident i LWF sideløbende med sine forpligtelser i Nigeria.